Dava başlamadı,eşim çocuğu görmemi engelleyecek
Daha önce başka bir başlıkta yardım istemiştim. Orda velayet kimde kalırsa kalsın çocuğu göstermemek-vermemek gibi bir sorun olmayacağını yazxmıştım. Ama durum tersine döndü. Eşim şu anda ailesi ile yaşıyor. Henüz o da bende mahkeme açmadık ama söylediklerinden anladığıma göre çocuğu bana göstermeyecek. Daha önce haftasonları çocuğu benim almam konusunda anlaşmıştık ve öyle devam ediyordu. Bugün telefonda tartıştık çocuğu vermeyeceğini söylüyor. Kayınpeder ya da kayınvalideyle bir problemim yok.Onlara durumumuzu anlattım beni haksız bulan yok Kapıya polisle gitmek istemiyorum.Ne yapabilirim. Ortada mahkeme yok ama eşimle ayrı yaşıyoruz çocuğumu haftada 2 gün de olsa almak istiyorum.Ne yapabilirim. Çocuğuma kendisi bakmıyor,aile dışından birine emanet ediyor. Göstermek istemezse ve ben çocuğu 2 gün yanıma alırsam (kaçırırsam) ne olur.Ben mi suçlu olurum.
Cevap: dava başlamadı,eşim çocuğu görmemi engelleyecek
1- çocuk kaç yaşında..?
2- çocuğu kaçırma gibi bir durum neden söz konusu..? o sizinde çocuğunuz ,hatta siz olmasanız o çocuğun dünyaya gelme ihtimali sıfıra sıfır elde sıfır.. eşinize bunları sakin bir dille anlatın, yok hala göstermeyeceğim falan diyorsa bırakın bi süre serbest kalsın, yine mi göstermek istemiyor, başkalarını devreye sokun, kendiniz fala yüz göz olmayın, olayı tatlılıkla halletmeye çalışın, testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok oluyor, sakin ve sabır.. iki ay görmeseniz ölmessiniz, sabır bu işin sihirli kelimesi.. siz yüz göz olmayın, yarın bi gün çocuğu evden zorla kaçırdı diye bir iddia ile mahkeme başkanının karşısında bulursunuz kendinizi.. ya da çocuğu akşama bırakcam dedi, aldı götürdü derler, mağdur rolü verirsiniz eşinize.. sakin ol kardeşim, sabır sadece.. lakin çocuk 13 yaş ve üzeri kendi ifadesini kendisi verebilecek potansiyale sahipse al götür.. babamı özledim, burda kalcam ben der, olur biter.. kolaylıklar..
çocuk 3 yaşında. kendisi bakmıyor bile çocuğa. ailenin dışından birisi bakıyor. çocukla oynamıyor.ilgilenmiyor. bana karşı silah gibi kullanıyor. ama dediğin gibi değil durum ben görmemeye dayanamam.
Alıntı:
rdl rumuzlu üyeden alıntı
çocuk 3 yaşında. kendisi bakmıyor bile çocuğa. ailenin dışından birisi bakıyor. çocukla oynamıyor.ilgilenmiyor. bana karşı silah gibi kullanıyor. ama dediğin gibi değil durum ben görmemeye dayanamam.
Çocuğunuzu kanuni olarak tabiki görme hakkınız var. Bunun için bulunduğunuz ilin Aile Mahkemesine dava açacaksınız. Açacağınız dava şu: ÇOCUKLA ŞAHSİ MÜNASEBET TESİSİ KONUSUNDA TEDBİR TALEBİ.
Siz bu davayı açtıktan sonra eşinizde büyük ihtimail size karşı nafaka davası açabilir. Hem 3 yaşında çocuğunuz için hemde kendisi için.
Az önce geçmiş iletilerinizi okudum. Sizin 2 çocuğunuz varmış. Niye tek çocuğunuz varmış gibi soru soruyorsunuz anlamıyorum. Diyeceksiniz ki o henüz ufak bir bebek. Annesinden ayırmak istemedim. Yine de ufak bebek de olsa insan bebeğini görmek ister.
Nafaka konusuna gelince. Her iki çocuk için ayrı ayrı iştirak nafakası ödersiniz.
Cevap: Dava başlamadı,eşim çocuğu görmemi engelleyecek
Sorunuzda haklısınız. Sanırım 2. çocuğun doğmasından evvel alışkanlıktan dolayı çocuğum diye yazıyorum. Zaten henüz 3 kez görebildim. Ama büyük çocuğumun beni özlediğini-istediğini-sorduğunu biliyorum. O yüzden aklım hep oğlumda.
ÇOCUKLA ŞAHSİ MÜNASEBET TESİSİ KONUSUNDA TEDBİR TALEBİ'ni eşimin bulunduğu il ya da benim bulunduğum ilde mi açmalıyım. Teşekkürler