Nafaka ödenmediğinde emekli maaşına haciz nasıl koydurulur?
Merhaba,
2002 yılında eşimden boşandım.Mahkemede kendi beyanıyla da 250$ yoksulluk nafakası bağlandı bana.1 yıl sonra ödemekten vazgeçip dava açtı ancak durum sabit olduğundan mahkeme benim lehime karar verdi.Şimdi yine bazı aylar ödeme yapmıyor belkide yine ödemekten vazgeçecek.İş yerini satmış,gayrimenkullerini ya sattı ya devretti tam bilemiyorum.Maddi durumu çok iyi kendisinin.Ancak celb gönderilebilecek belli bir adresi yok.Emekli maaşı var. 5 yıldır başka bir bayanla evli. 62 yaşındayım ve ilk eşimden engelli bir kızım var onunla evliykende vardı.Bende emekliyim ve 2 odalı bir evim var.Bu evde ilk eşimden olan kızımla yaşıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Eline celbin ulaşmasını sağlayamazsam emekli maaşına haciz koydurabilir miyim? Eğer yapabilme hakkım varsa nasıl bir yol izlemeliyim?Cevap verir ve yardımcı olursanız çok sevinirim.İyi Çalışmalar...
Cevap: Nafaka ödenmediğinde emekli maaşına haciz nasıl koydurulur?
Merhabalar..
Öncelikle ödenmeyen nafaka alacaklarına ait ayları tespit ettikten sonra toplam meblağı alacak olarak belirtmek suretiyle icra müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Elinizde bulunan son adresi tebligat adresi olarak bildiriniz, gerekli araştırmalar sonrası yeni adres tespit edilirse oraya edilemez ise 35. madde uyarınca tebligat yapılmış sayılacaktır. Sonrasında icra müdüründen nafaka borçlusunun maaşına haciz konulması talebinde bulunarak sosyal güvenlik kurumundan maaş kesintisi yapılarak bu meblağın direk icra dosyanıza yatması sağlanabilecektir.
AVUKAT
AYŞEGÜL MERDİNLİ
Cevap: Nafaka ödenmediğinde emekli maaşına haciz nasıl koydurulur?
Alıntı:
avaysegul rumuzlu üyeden alıntı
maaşına haciz konulması talebinde bulunarak
Emekli maaşına haciz konamayacağı ile ilgili bir şeyler duymuştum. Sanırım bu nafaka borcu için geçerli değil.
Emekli maaşına haciz konabilecek başka bir borç türü var mı nafaka dışında?