-
İnternetten Satış
Merhaba kendi kurduğum sitede ders kitapçığı satıyorum.
Siteye girip sipariş formunu doldurup kitapçığı temin etmek isteyen kişi ile telefon bağlatısı kuruyorum ve adresine gönderilmesini bir nevi ''onaylatıyorum''.
Sipariş formunu doldurmuş ve telefon bağlantısı ile siparişini göndermiş olduğum bir müşteri kargoyu almamış. Kendisini aradım ve neden almadığını sordum, vazgeçtiğini söyledi bende bakın bu kargo gönderilirken belli masraflar yapılıyor(kapıda ödeme ile gönderdiğim için peşin ödeme yapıyorum) dedim. Ancak kabul etmediğini söyledi.
Bu konuda ne yapabilirim masrafları almak için elimde PTT KARGO kayıtları var. Sipariş formu (bilgilerin kendisine ait olduğunu kabul eden) var.
Telefon görüşmesi mevcut?
Sırf bundan sonraki gönderilerim için böyle bir sorun çıkmaması için ne yapabilirim?
Teşekkürler.
-
Cevap: İnternetten Satış
Zor bir durum sizi anlayabiliyorum. Kapsamlı bir müşteri sözleşmesi hazırlayıp, sisteminize üye olan kişilere bunu onaylatmanız yararınıza olabilir. Alıcı ödemeli kargo yollayınız. Hiç değilse bir kaybınız olmaz.
-
kapıda ödeme seçeneği problem çıkaran bir ödeme türüdür müşteri siparisi verir ürün kargo ücreti ödenerek gönderilir müşteri ürünü almaz çok kötü bir durum
- - - Updated - - -
ürünün ödemesini peşin almış olsaydınız kargo masrafınızı kesip kalan tutarı müşteriye iade edebilirdiniz
-
Bu, sizin yönteminizin riski. Buna katlanmak durumundasınız.
Sitenize sanal pos koyarak kitap ve kargo ücretini peşin almak sureti ile bundan kurtulabilirsiniz ama bunun maliyeti size geri dönecek birkaç kargodan daha az değildir.
Ancak sanal pos koyduğunuzda masraflarınız azalacağından fiyatlarınızı da düşürebilirsiniz.
isinizinternette diye bir birliktelik, bir ara promosyon olarak 1 yıl herşey dahil sanal pos+satış sitesini hiç para almadan veriyordu. Devam ediyorsa ona bir bakın derim.