Pazarlamacılar hasta yaşlı babam'a fırın ve tencere vermişler!
Merhabalar,
Arama sonuçlarında yaşadığımız dolandırıcılığa yakın bir mesaj okudum ve mesajın sonunda çözüme ulaşılması beni buraya üye olup bir an önce mesaj atmam konusunda hareketlendirdi.
Babam 10 küsür yıl önce kendi ailesinin düşürdüğü durum ve baskılar neticesinde hasta olmuştur. Hastalığı hala geçmişi düşünüyor gelecekle ilgili hiç birşey düşünmüyor. Asker'e gittim geldim bu süreçte çocuğu nereye gönderdin diye sormuş anneme 2 defa.. İlerisini anlatmaya gerek yok herhalde. Bununla ilgili bir rapor alınmadı, başvuru dahi yapılmadı. Çünkü bunu düşünmek bile iğrendiriyordu beni. Babamın ailesinin bakış açısı ailem üzerinde kötü izlenime sebep olurdu. Herşeyi zamana bıraktık ve başımızdan eksik etmedik rahatsızlığı ile yaşamaya çalışıyoruz.
15/6/2011 tarihinde babam evimizin bahçesinde otururken. Pazarlamacılar 2 kişi olarak evimizin bahçesine geliyorlar. Babamı bir şekilde kandırıyorlar Fırın,Tencere ve Taksit ödeme kartı bırakıyorlar. 490 TL tutarı olan bu taksit kartı karşılığında babam'dan sadece imzasını alıyorlar. Kimlik bilgilerini almaları mümkün değil çünkü kimliğini evde gizliyoruz... Ürünü satanlar ürünü bırakıp çıkarken kardeşim durumu farkediyor ve camdan bağırıyor gelip ürünlerinizi alın diye, satıcılar arkalarına bakmadan gidiyorlar. Bunun üzerine 2 gün sonra Taksit Ödeme Kartı üzerindeki cep telefonu numarasını farklı zamanlar içerisinde aramaya başlıyoruz fakat açan olmuyor. Taki bugüne kadar. Bugün telefonu açan kişinin adı Adem, Ankara'da yaşıyormuş ve memleketi ağrıymış. Durumu izah ettim, ürünü geri iade almıyoruz ödemeniz gerekiyor dedi. Defalarca durumu anlatmama rağmen kısaca biz babanın rahatsızlığını kullanarak başına bi çorap ördük bu parayı ödemeden kurtulamazsın demeye çalıştı. Telefonu parçalıyacaktım o kadar çok sinirlendimki, satışı yapan kişilerin telefon numarası, adres bilgileri vs hiç birşey paylaşamıyorum dedi. Satıcıların oraya bağlı olduğunu idare yerinin ankara'da olduğunu ifade etti. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağımı söyledim, sinirlendiğimi farkeden bu kansız benimle alay edercesine telefonda kahkaha attı..
Ben askerden yeni gelmiş 1,5 aydır yoğun tempo ile çalışıyorum. Yarın 7 iş günü dolmadan ailemi Adliye'ye göndereceğim. https://www.hukuki.net/showthread.php...=pazarlamac%FD ilgili başlıkta durumuma yakın bir sorun yaşamış bir beyefendi ve sonuca ulaşmış. Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine başvurmaları için ailemi bilinçlendiriyorum fakat dilekçe yazmam gerekiyor. Bununla ilgili nasıl bir dilekçe yazmalıyım ve kimin adıyla yazılması gerekiyor dilekçenin. Durumun aciliyeti açısından cevaplarınızı online olarak bekliyor olacağım.
Cevap: Pazarlamacılar hasta yaşlı babam'a fırın ve tencere vermişler!
Daha evvel tüketici hakem heyetine ilk gittiğimde ne yapacağımı bilmiyordum, oradaki görevliler beni yönlendirdi. Sizin nasıl bir dilekçe yazmanız gerektiğini bilmiyorum; ancak buradan tatminkar bir cevap çıkmazsa, yarın savcılığa gidin, oradaki memurlara sorarsanız bunu halledebileceğinizi düşünüyorum.
Kolay gelsin.