Apartman dış cephe masraflarının ödemesi
Merhaba Arkadaşlar
Yönetim defteri vb. hiçbir resmi işlemin olmadığı apartman toplantısı bile yapılmayan 8 hane ve bir dükkanın bulunduğu apartmanda annemin bir dairesi var.Apartman 20 yıl önce yapıldı ve bu ay komşulardan biri telefon ederek dış cephe tadilatı,apartman içi boyanması gibi işlemler yapılacak kişi başı ortalama 1000 tl verilecek dedi.Annem şu anda benimle birlikte kirada oturuyor ve söz konusu tadilat yapılacak apartmanda olan dairesinden aldığı kiranın üstüne ekleyerek mevcut kiramızı ödüyoruz.Ben ve annem yetim aylığı alıyoruz şu an başka gelirimiz yok ve oğlumun giderlerinide birlikte karşılıyoruz.Bizde bu durumu gözönünde bulundurarak 1000 lirayı hemen veremeyeceğimizi bu işlemler için ancak ayda 50 lira ödeyebileceğimizi bildirdik.Yani hayır demedik sadece aylık ödeme yapabiliriz dedik.Bunun üzerine borç alın muhakkak bu ödemeyi yapın diye öneri getirdiler.Bunun mümkün olmadığını belirtince dava açacaklarını ve bizi dava edeceklerini söylediler gerçektende dava açsalarda bizim bunu nakit ödeme gücümüz şu an için yok.Bu durumda dava açsalar kazanabilirlermi bize birde mahkeme masrafları cıkarsa bu borcun altından hiç kalkamayız evimize yada maaşımıza icra filan gelirmi.Biz ödemeyeceğiz demiyorum o parayı ancak ayda 50 lira ile biriktirebilirim nakit veremem ama bekleyemeyiz diyorlar.Ne yapacağımı bilmiyorum illa peşin para istiyorlar acilen yapılması gereken bir masraf değil 20 yıldan beri hiç birşey yapılmadı şimdi illa istiyorlar bu parayı 20 ayda denklestirebilirim 20 ay sonra veremezsem o zaman dava açın dedim anlamıyorlar.Daire çatı katı olduğu için 3 yılda bir çatı bakımı yaptırıyoruz ama onu kimse karşılamıyor çatı bizi ilgilendirmez deyip sıyrılıyorlar bizde birşey diyemiyoruz kendimiz yaptırıyoruz ama şimdi bizi bu şekilde mağdur etmeye çalışıyorlar bu konuda yani mahkeme konusunda (açarlarsa kazanırlarmı)benimle fikirlerinizi paylaşmanızı rica ederim.Saygılarımla
Cevap: Apartman dış cephe masraflarının ödemesi
Değerli kardeşim resmi apt. veya site yönetiminiz yok ise hiç korkmayın istediği yere şikayet etsin avucunu yalar. Eğer site yönetiminiz varda genel kurulda böyle bir karar aldı iseniz ancak o zaman yaptırım uygulayabilir. Site yönetiminiz olduğu halde genel kurulda böyle bir karar alınmadı ise yine korkmayınız hiç birşey yapamaz. Saygılar....