Bir Sene Dolmayan Evlilikte Boşanma
Merhabalar,
Eşimle karşılıklı olarak 10 Aylık evliliğimizi bitirme kararı aldık.
En kısa sürede boşanmak konusunda mutabıkız. 1 yılı doldurup anlaşmalı boşanma şeklinde boşanırsak mı daha kısa sürede biter, tek taraflı dava açma (şiddetli geçimsizlik vs gibi sebeplerle) şeklinde mi?
Biraz daha konuyu açmam gerekirse, 1 yıl dolunca anlaşmalı şekilde başvurduğumuzda dava tarihi, tek taraflı boşanma başvurusunda verilecek tarihten daha mı yakın olur?
Tek taraflı dava açınca başvuru tarihinden ne kadar süre sonraya ne zaman dava günü alabiliriz?
Anlaşmalı boşanmada, başvuru tarihinden ne kadar süre sonraya dava günü alabiliriz?
Yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür eder, hepinize iyi günler dilerim..
Cevap: Bir Sene Dolmayan Evlilikte Boşanma
Anlaşmalı boşanma daha kısa sürer. Tek celsede biter. Bazı adliyelerde (örneğin Ankara) birlikte davanızı açtığınız anda duruşma yapılıp karar veriliyor. Ben boşanırken öyleydi. Şimdi nasıldır bilemiyorum.
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşmalı boşanma daha kısa sürer. Tek celsede biter. Bazı adliyelerde (örneğin Ankara) birlikte davanızı açtığınız anda duruşma yapılıp karar veriliyor. Ben boşanırken öyleydi. Şimdi nasıldır bilemiyorum.
cevabınız için teşekkür ederim..
acaba tek taraflı açıldığında, karşı taraf da boşanmak istediğinde de tek celsede bitmiyor mu? bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..
Tazminat veya nafaka talebi yoksa, ortada anlaşmazlık yoksa tek celsede bitebilir. Ortada anlaşılamayan konular var ise, hakim araştırma yapmak amacıyla duruşmayı erteleyebilir.
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat veya nafaka talebi yoksa, ortada anlaşmazlık yoksa tek celsede bitebilir. Ortada anlaşılamayan konular var ise, hakim araştırma yapmak amacıyla duruşmayı erteleyebilir.
teşekkürler.
maddi manevi herhangi bir konuda anlaşmazlık yok. tek celsede biteceğini düşünüyorum.
bir de şunları sormak isterim.
tek taraflı dava açma durumu vuku olursa, yazılı ispat olmaksızın (darp tutanağı vs) sadece şahitlerin sözlü beyanları yeterli midir?
bir de şahitlerin aile üyelerinden olması sıkıntı yaratır mı?