Cevap: Okulda saç uzatmak
Alıntı:
damechocolate rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar,
bilindiği üzere okullarda erkeklerin saç uzatması üzerine oldukça kasvetli bir karşı çıkış var.
ve 2011-2012 kılık kıyafet yönetmeliğinde esneklik getirilmiş:
Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur.
ve erkeklerin saç boyamasına ilişkin bir yasak da bulunmamakta,
bu durumda ben saçlarımı uzatıp ensemi keser ve yanları da kulak arkama atarsam buna karşı okul yaptırımda bulunabilir mi?
ayrıca saçlarımı mavi vb. renklere boyadığım takdirde bana yaptırımda bulunulması gibi bir yasal hakları var mıdır?
ve bu durumda bana şiddet uygulandığı takdirde nasıl kanıtlayabilir, ne yapabilir, ve karşılık olarak ben de tepki verebilir miyim o anda?
şimdiden çok teşekkürler aydınlatmalarınız için :))
Kime kızdın canım kardeşim? Okulda saç uzatmak ile birine tepki verdiğini düşüyorum.
okul kurallarına uyun derim bence.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Kime kızdın canım kardeşim? Okulda saç uzatmak ile birine tepki verdiğini düşüyorum.
:) doğru tahmin ettiniz tepki gibi benimkisi, biraz da ergenliğin verdiği asilik, ama sonuç olarak uzun saç yakışıyor birçoklarına, kısa saç maymun gibi gösteriyor bazımızı, bunu düşünmeleri gerek diye düşünüyorum.
trans'ım ve kendimi kadın gibi hissediyorum, ve kadın olmak istiyorum bu yolla zaten bedenime hapsedilmişim bir de baskı yapıyorlar saygı duyacaklarına, köpekmişim gibi davranıyorlar. oof of dertliyim :(
neyse böyle bi yasal hakları var mıdır :))
Alıntı:
macirema rumuzlu üyeden alıntı
okul kurallarına uyun derim bence.
uyalım tabi ki ama bu kural var mı yok mu onu merak ediyorum :)
kural olmasa da minareyi çalan kılıfını uydurur.
okul kapısından girerken " huoop dedik deliganlı o saçlarla nereye öyle " gibi ifadeyle karşılaşmak normal memleketimizde.
2011-2012 kılık kıyafet yönetmeliği ne zaman çıktı? Ben böyle bir yönetmelik olduğunu duymadım. Her eğitim öğretim yılına özel kılık kıyafet yönetmeliği mi var?
Alıntı:
damechocolate rumuzlu üyeden alıntı
bilindiği üzere okullarda erkeklerin saç uzatması üzerine oldukça kasvetli bir karşı çıkış var.
Nasıl yani?
Karşı çıkışın kasvetlisi nasıl oluyor ki?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl yani?
Karşı çıkışın kasvetlisi nasıl oluyor ki?
karşı çıkışın kasvetlisi işi okuldan tasdiknameyle uzaklaştırmaya, cinsel kimlikten ötürü aşağılamaya kadar giderek oluyor.
Alıntı:
alikarakara rumuzlu üyeden alıntı
2011-2012 kılık kıyafet yönetmeliği ne zaman çıktı? Ben böyle bir yönetmelik olduğunu duymadım. Her eğitim öğretim yılına özel kılık kıyafet yönetmeliği mi var?
http://www.eokul-meb.com/kilik-kiyafet-yonetmeligi-meb/
buyrun...