Depozito'dan "Badana masrafı" düşen Ev Sahibi
5 yıldır oturduğu evden ayrıldım. Evin kapısını sonbirkez çekmeden ev sahibini aradım çağırdım. "gel gör incele hasar kırık dökük var mı biz burdayken bak" diye. neyse kapılara pencerelere duvarlara baktı hiç bir sorun yok dedi. dedim o halde şu 500 dolarlık depozitoyu rica edeyim. hele bir boyayayım da öyle konuşlaım dedi. neyse ben çıktım yeni evimi, falan taşıdım . depozitoyu almak üzere eski ev sahibine gittim parayı almaya , bana eve badana yaptığını ve bu masrafı depozitodan düştüğünü söyledi. böyle bir saçmalık daha önce duymamıştım. hani pimapeni kırsam klozetini çatlatsam neyse... duvardaki boyadan banane..
uzun uzun tartıştık baktım eni yok sonu yok lanet olsun yap kesintini ver kalanını dedim, 2+1 ufacık daireye 430 küsür liralık badana masrafı yaptığını söyledi. şişirilmiş bir rakam olduğu apaçık belli.
sormak istediğim, ev sahibi depozitodan kafasına göre kesinti yapabilir mi?
eğer böyleyse hepsi istediği gibi rakamı şişirir.
elimde kontrat var kontratda da 500 usd yazıyor mahkemeye versem kazanma şansım nedir? ne kadar masrafı olur bana?
son olarak; kiracıyı ev sahibiyle karşı karşıya getiren sistemin allah belasını versin. böyle göreceli bir iş devlet memuru nezninde raporlanarak yapılmalı , vatandaşlar arasında değil. vatandaş kendi kendine yapınca kavgalar gürültüler eksik olmaz böyle işte. o kırık zaten girdiğimizde vardı , ben bu kadara boyattım , şu kadar kestim gibi muhabbetler daha çok döner...
Saygılar.