Aday memurken idari mahkemeye dava açılabilir mi
ben sgk da icra memuru olarak 2 aydır çalışıyorum eşim 8 yıldır malatya da astsubay olarak görev yapıyor ben de ist çalışıyorum kurumuma eş durumundan tayin istedim ancak evliliğimi kendim bilerek bozduğum için 2 yıl hiçbir suretle tayin isteyemeyecegime dair red cevabı geldi aday memurken idare mah dava açabilir miyim açarsam acaba kazanma şansım ne olur
Cevap: Aday memurken idari mahkemeye dava açılabilir mi
arkadaşlar bu konuda bilgisi olanlar lütfen cevaplasın çok önemli benim için
Alıntı:
gfb1987 rumuzlu üyeden alıntı
evliliğimi kendim bilerek bozduğum için
Burasını anlamadım.
Aday memur olmanız, dava açmanıza engel teşkil etmez..
yani evliyken kendim bilerek istanbulu tercih ettiğim için
avukat arkadaşlar lütfen benim sorunuma bir yardımcı olursanız çünkü bbana denilen aday memurken dava açılamadığı
Merhabalar. konunun zamanı baya geçmiş ama bilgi amaçlı yazayım dedim. Aday memur iken (10 aylık) eğitim durumundan dava açtım ve kazandım. Sonuçta aynı kurum içinde yer değiştirmek isteyeceğiniz için dava açmakta sorun olmamakta. Yalnız farklı bir kuruma geçmek için dava açarsanız işiniz çok zor olacak çünkü aday memur asaleti almadan başka bir kuruma tayin isteyemez. Akabinde dava açmanızın sizi etkilyecek tarafları idarenin size karşı tutumunun değişeicek olmasıdır. Mesala ben 22 aylık memurum hala asaletimi alamadım dava açtığım için :) eee biraz uğraşcaklar sonuçta ego tatmini :)