Emlakçının Söyledikleri Olmadı!

Herkese merhaba, geçtiğimiz hafta bir sitede emlakçıdan residans kiraladım. Kiraladığım residans sıfırdı ve duşakabini takılmamıştı, emlakçı duşakabinin 2-3 gün içinde takılacağımı söyledi, ancak duşakabinim hala takılmadı. Sitede doğalgaz da yok, aynı emlakçı doğalgazın en geç ay sonuna kadar geleceğini söyledi ama bununda duşakabin gibi olacağından korkuyorum. Emlakçı ilk başlarda çok ilgiliydi fakat köprüyü geçtikten sonra konuşma şekli ve tavırları bile değişti. İlk kirayı peşin verdim ve 1 aylıkta depozito verdim, emlakçıda komisyon olarak bir ay kira bedeli aldı. Eve de bir kira bedeli kadar masraf yaptım. İlk 5 ayın senedini ve kira sözleşmesini imzaladım. Benim öğrenmek istediğim şu anda evden çıkmak istesem senetlerimi ve paramı geri alabileceğim bir hukuki yaptırım söz konusu olur mu?

Cevap: Emlakçının Söyledikleri Olmadı!

Bunların olmadığını bilerek kiraladığınız için yapacağınız fazla birşey yok.
sözleşmede bunlar yazıyor mu acaba...?

Bununla ilgili birşey yazmıyor, normal kiracı sözleşmesi imzaladım sadece.

Emlakçının elinde imza edilmiş kira sözleşmesi ve de senetleriniz varmış.Kendi isteğiyle senetleri ve verdiğiniz paraları iade ederse ancak olur.Onun dışında yazılı bir şey olmadığı için yapacak bir şey yok.Hukuk belge ve ispatlarla yürür, emlakçı onu demişti bunu demişti diyerek bir sonuç alınamaz.Zaten evi siz gördüğünüz şekilde kiralamışsınız.Adam doğalgaz 1 ay sonra gelecek der belediyeyi ilgilendiren bir durum oluşur 6 ay sonra gelir.Duşa kabin yapılacak edilecek der belki hiç yapılmaz.Bunlar havada kalan sözler.Bu durumlara dair sözleşmeyi imza etmeden bir tutanak tutulabilirdi.Yada daha kolayı sorunu sıkıntısı olmayan başka bir daireye bakılabilirdi.Kolay gelsin.