Daha iyi bir iş buldum tazminatımı alıp çıkabilirmiyim?
:)Selamlar arama yaptım fakat tam bir sonuç alamadım sorumu paylaşmak istedim.
yaklaşık 9.5 yıldır aynı işyerinde calışmaktayım. 1995 yılı sigorta girişliyim. 4300 gün sigortam var. yeni bir iş buldum işten ayrılmak istiyorum. fakat haklarımı alamıyacağım sölendi. Bi kanun cıktı diye duymuştum 15 yıl hizmet süresi ve 3600 gün pirimi olanlar alabiliyor diye ben bu şartlar uyuyormuyum yardımcı olabilirseniz sevinirim.:)
SAYGILAR
Cevap: Daha iyi bir iş buldum tazminatımı alıp çıkabilirmiyim?
Alıntı:
sabırlı35 rumuzlu üyeden alıntı
:)Selamlar arama yaptım fakat tam bir sonuç alamadım sorumu paylaşmak istedim.
yaklaşık 9.5 yıldır aynı işyerinde calışmaktayım. 1995 yılı sigorta girişliyim. 4300 gün sigortam var. yeni bir iş buldum işten ayrılmak istiyorum. fakat haklarımı alamıyacağım sölendi. Bi kanun cıktı diye duymuştum 15 yıl hizmet süresi ve 3600 gün pirimi olanlar alabiliyor diye ben bu şartlar uyuyormuyum yardımcı olabilirseniz sevinirim.:)
SAYGILAR
Bahsettiğiniz kanun, siz işe başlamadan önce çıkmış bir kanun maddesidir :)
3600 gün ve 15 hizmet yılı dolduran çalışan SGK dan alacağı kıdem tazminatı alabilir yazısıyla,işverene durumu bildirip kıdem tazminatına hak kazanarak sözleşmesini feshedebilir.
Ancak bu işlemi yeni bir işe başlamak için yaptığı tesbit edilen çalışanın kıdem tazminat almaya hak kazanamayacağına dair yargıtay kararı da hatırlıyorum, yani işvereniniz yeni bir işe başlamak için bu yola başvurduğunuzu ıspatlarsa kıdem tazminatını geri almya hak kazanır demek oluyor.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bahsettiğiniz kanun, siz işe başlamadan önce çıkmış bir kanun maddesidir :)
3600 gün ve 15 hizmet yılı dolduran çalışan SGK dan alacağı kıdem tazminatı alabilir yazısıyla,işverene durumu bildirip kıdem tazminatına hak kazanarak sözleşmesini feshedebilir.
Ancak bu işlemi yeni bir işe başlamak için yaptığı tesbit edilen çalışanın kıdem tazminat almaya hak kazanamayacağına dair yargıtay kararı da hatırlıyorum, yani işvereniniz yeni bir işe başlamak için bu yola başvurduğunuzu ıspatlarsa kıdem tazminatını geri almya hak kazanır demek oluyor.
İşten ayrılma ile yeni işe girme arasında belirli bir süre varsa.......?
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
İşten ayrılma ile yeni işe girme arasında belirli bir süre varsa.......?
Ne kadar bir süre mesela?
1 ay-1 yıl...?
Arada kendi adına bir işyeri açıp bir süre çalıştırıp, başaramayıp işyerini kapatıp yeniden bir yerde çalışmaya başlamaktı benim kastettiğim. Böyle bir örnekte işverenin, salt kıdem tazminatı almak için o yazıyla bu kanun maddesinden yararlanılıp kıdem tazminatı alınmaya çalışıldı ve hemen akabinde başka bir işe girildi iddası işe yaramayacaktır.
Ben sadece bu şekilde bir yargıtay kararı gördüğümü hatırladığımı da belirttim.
Erdoğan Bey, Yanlış mı anladım?
Emekliliğime 2 sene var. Yani değil 15, 25 yılı da doldurdum; değil 3600, 5600 günü de doldurdum.
Ama bu işyerinde örneğin 2 senedir çalışıyorsam;
bu hakkım var mıdır ?