Cevap: balkon kapatma sorunu
Balkonların seyyar tip kapatılmasında (camlatma, tente) sakınca olmamakla birlikte, sabit olarak kapatılması (duvar veya pvc) yıkım sebebi olabilir. Gömme tip (üç tarafı duvar, bir tarafı açık) balkonlarda müsamaha gösterilirken, açık tip (iki ya da üç arafı açık) balkonlarda buna izin verilmiyor. Şikayet durumunda belediye tarafından işlem yapılır. Mevzuata aykırı olarak alınan genel kurul kararlarının geçerliliği yoktur.
Cevap: Balkon kapatma sorunu
Vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkur ederim,ancak ben Ankara Çankaya ilçesinde ikamet etmekteyim hemen hemen her binada bu tip kapatmalar söz konusu e o zaman heepsini yıkması lazım belediye haksızmıyım? İlla şikayet mi olması gerekir.
Benim edindiğim izlenim belediye görevlileri böyle durumlarda şikayet varsa harekete geçer ve işlem yapar...
aynı durumdaki diğer yerleri gözleri görse bile ilgilenmezler...fazla göze batmıyorsa tabii...
kimbilir belki belediye görevlilerinin balkonları da böyle kapalıdır?
Belediye senin balkonu kapattın diye yıkamaz sizi şikayet eden kişi mahkemeye verecek oda nerden baksan en az 2 yıl sürer ama siz yönetim planınıza bu tarih itibariyle karar alarınsanız hiç bir şşey olmaz saygılarımla...
iyi günler,
ben 10 senelik bir binada oturmaktayım ve mal sahibiyim. binamız ara sokakta bulunmaktadır. evimin bir odasında bulunan gömme balkonumu (3 cephesi kapalı 1 cephesi açık balkon) pimapenle kapatmak istiyorum. yalnız binada buna karşı çıkan 1 kişi bulunmaktadır. benim kapatmak istediğim taraf bina girişi tarafında. ama bana karşı çıkılırken bir şeyi unutuyorlar, arka cephede oturan bir kişi mutfak balkonunu (2 duvar açık 2 duvar kapalı) pimapenle kapatmıştır. banada izin vermek zorunda değillermi. ön arka cephe die ayrım yapılması hakmı. eğer izin vermezlerse yıktırtabilirmiyim. şimdiden teşekkürler.
Gömme tip balkonu pvc ile kapatabilirsiniz. Şikayetin sebebi, balkonunun pvc ile kapatılmış olması değil de görüntü çirkinliği yarattığı ile ilgili olabilir. Buna karar veren de bağlı bulunduğunuz belediye olduğu için, ilgilisiyle bir ön görüşme yapıp olur verilmesi durumunda bu kapatmayı yaptırmanız daha doğru olur. O zaman isteyen istediği gibi şikayette bulunabilir, sorun olmaz.
peki diğer balkonunu kapatan komşumun ( 2 tarafı açık 2 tarafı kapalı olan balkonu) arka cephede olsa bile kapatması yasak değilmi. binalarda ön taraf arka taraf ayrımı yapılması doğrumudur?
Benzer konuyla ilgili cevabı (bu sayfadaki 17-09-2011 tarihli mesajım) vermiştim zaten. Sanırım okumadınız.