İyi Gunler;
Dün bir avukatlık burosundan eşime teslim edilen ihtarname de özetle; 25.11.2010 tarihinde xxx uygunsuz filmini bilgisayarimiza indirdirilmis oldugu tespit edildiginden muvekkilisi olan Digiprotect adina hakkimizda savciliga suc duyurusunda bulunacakmis ve suc duyurusunda bulunulmamasi icin, avukatlik burosu masraflari ve telif hakki icin tarafimizdan 490TL odenmesi talep ediliyor.
Ben kesinlikle böyle belirtilen illegal absürt bir filmi indirmediğimden, bunlarin vatandaştan para koparmak icin yapilan yasal tuzaklar olduğunu düşünüyorum. Kaldiki bilgisayarimda bir paylasim burakrami aktif halde bile calismiyor. Yani beni tehdit edenin (bu ihtar değil bence para vermezsen mahkemelerde uğraşırsın tehditi) kesinlikle hakli bir yani yok, ilgili kurumdan (Turk Telekom) indirim yapanin IP adresini alip suclamislar, modeme girebilecek kisilerin olabilecegi akillarina gelmiyor.
Benim modemim Wireless ve muhtemelen o tarihte baskasi modemime girerek bu filmi indirmis olabilir. Keze eski adresimde olmuş bir olay, internet faturalarimizin anlamsiz azla geldigi tarihler ( o dönem anlam verememiştik eşimle birlikte).
Yanliz konu avukatlık bürosu; ne olursa olsun hat sizin üzerinize olduğundan cezai işleme (6 ila 2 sene hapis) tabi tutulacak olan sizsiniz diye uyarıda bulundu.
Sizlere sorum:
- Yani bir Hacker benim hattima girip bankalari vs... dolandirsa suçlusu benmiyim? Cok güvenlikli siteleri Hackleyebilen insanlar var?
- Ben şu anda ne yapmalıyım (kesinlikle böyle bir download durumu bizim tarafımızdan söz konusu değil), bir yerlere dilekce veya başvuru yapmam gerekli mi?
- Beni gerçekten dava edip cezai işlem uygulatabilirler mi? (Dediklerine göre IP adresi benim adıma kayıtlı olduğundan, her türlü meshul ben sayılırmışım)
- İhtarnameye noterden karşı bir ihtarname mi gondermeliyim içeriği nasil olmali?
.
SAYGILARIMLA,
Gürbüz CAN