Avukata ödenen para geri alınabilir mi? Boşanma davası
Merhaba Sn. Hukuki.net üyeleri.
Annem ve babamın boşanma davası vardı. Bu yüzden avukata 2.5 Bin TL ödedik. Yalnız ben bu parayı kazanmak için okuluma önem vermeyip, hamal gibi bir işte çalıştım malesef. Yani çok zor kazandığım bir para. Avukata bu ücreti 2,3 ay içerisinde taksitle verdik. Adam her seferinde arayarak, param nerede diyor! Şu an 2 gün sonra mahkeme var ama telefonlarımıza cevap vermiyor, toplantıdayım diyor ve bir daha aramıyor. Ayrıca ne zaman durumu sormak için arasak, adam hemen kapatıyor. Ofisine gittik, ilgilenmiyor, sanki orda yokmuşuz gibi davranıyor! Avukat daha davaya girmedi, verilen parayı almamız mümkün mü? Eğer mümkün değilse avukatın bu tavrı hakkında nasıl bir yol izleyebiliriz?
Teşekkür ederim,
İyi günler.
Cevap: Avukata ödenen para geri alınabilir mi? Boşanma davası.
iyi günler mağduriyetinizi gidermenizin en sağlıklı yolu avukatın bağlı bulunduğu baroya müracaat etmeniz konuyu bu şeilde izah ederseniz onların gereken şekilde size yardımcı olucağını ve avukatınızıda usule göre uyaracağından ve mağduriyetinizin giderilceğinden eminim.
Alıntı:
deran rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler mağduriyetinizi gidermenizin en sağlıklı yolu avukatın bağlı bulunduğu baroya müracaat etmeniz konuyu bu şeilde izah ederseniz onların gereken şekilde size yardımcı olucağını ve avukatınızıda usule göre uyaracağından ve mağduriyetinizin giderilceğinden eminim.
Çok teşekkür ederim, maliyeden evi kontrol için geleceklerini söylemişti ama, kesinlikle hiç bir konu ile alakadar değil. Sanki o parayı biz ona hediye etmişcesine davranıyor. Dediğiniz gibi Baro'ya şikayet etmekte alacağız gibi görünüyor soluğu..
Peki avukatın bağlı olduğu Baro'yu nasıl anlayacağız?
Yazıhanesi hangi ilde ise, o ilin barosu olması gerekmez mi?
Bir ilin barosuna bağlı bir avukatın başka bir ilde çalışacağını zannetmiyorum.
baroya şikayet135 lira aldığı para için makbuz verdimi size ben de 2.5 milyar verdim.Duruşmalara hatta son duruşmaya çıkmadı.Parayı babamdan almış.Bir kısmını peşin vermiştik.Dikkat edin
Cevap: Avukata ödenen para geri alınabilir mi? Boşanma davası
Ayrıca avukat her dava sonun da kazansın kazanmasın 1100 lira alıyormuş.Bana iftira atan avukata 1100 lira verdim.İyi düşünün dava avukatsız da sürer.