k.alem rumuzlu üyeden alıntı
idarici olarak çalıştığım okulda okul müdürü odasındakendisi de dahil 4 kişinin bulunduğu ortamda hakaret ettiği ve tehdit ettiği gerekçesiyle ilçe milli eğitim müdürlüğüne yaklaşık 8 ay önce şikayet ettim. olayla ilgili tanığım vardı. inceleme yapıldı inceleme sonucunda müdür hakkında soruşturma süreci başlatıldığını şikayetimin sonuç ya da safahatini öğrenmek için2 ay sonra yazdığım dilekçe ile öğrendim. soruşturma ile ilgili süreç bu tarih itibariyle başlamadı. konu ile ilgli görevlendirilen muhakkiki aradığımda okul müdürününda benim şikayet dilekçemden 5 gün sonra beni ve tanığımı şikayet ettiğini, ve dosyaların birleştirildiğini -sözlü olarak- öğrendim. kendisine 8 ay önce şikayet edildiğimi bugün öğrenmem tuhaf değil
mi diye sordum. tanığımın sanık yapılmaya çalışılması tanığım üzerinde baskı oluşturmaz mı dedim. ayrıca benim ifademi müşteki olarak mı yoksa sanık olarak mı alacaksınız dedim. müdürün dilekçesinin konusu ile benim dilekçemin konusu tamamen farklı. müdür işbirliği içinde olmamakla yani görevle ilgili suçlamaktaymış. sizden öğrenmek istediklerim.
1-konusu farklı olan 2 dilekçe ve dosya birleştirilebilir mi?
2-8 ay önce şikayet edildiysem bu tarih itibariyle resmi olarak bilgi sahibi olmamam usule uygun mudur?
3- 657 sayılı DMK'ya göre uyarma-kınama- aylıktan kesme- kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarını kapsayan suçlarla ilgili 1 ay içinde soruşturma başlatılması gerekirken bu sürecin başlatılmaması usule uygun mudur? konusu farklı olan müdürn dosyasını birleştirerek(müdürün soruşturma iznine dahil ederek) bu zaman aşımı sorunun üstesinden gelinmesi mümkün müdür?
4-müdür asılsız iddialar ve dedikodularla ve hakarate tanık olmayan öğretmenleri de sürece katarak (şahit göstererek) itibarımı zedelemektedir. ne yapabilirim.
bu konu ve süreçte tavsiyeleriniz nelerdir? nasıl bir yol izlemeliyim.
yardımlarınız için teşekkürler.