Cevap: Çalınan tasarım hakkında
Merhaba;
Tabi yasal yollara başvurabilirsiniz , gerekli bilişimsel kanıtları elde edip savcılığa başvurabilirsiniz.Detaylı bilgi için emniyet güçleri savcılık vs gibi yerlere başvurabilirsiniz gerekli bilgiyi size vereceklerdir.
Bende öneri o tasarımı kullanan kişiyle iletişime geçip , savcılığa vereceğinizi derhal kaldırması gerektiğini söyleyin.
İyi günler.
böyle bir dava ile karşılaşmıştım, iş için anlaşılıyor, daha sonra işi beğenmediğini iddaa ediyor, ama fuar da aynı düzenlemeyi kullanıyor, tabi bizim müvekkil biraz uyanık (aslında yapılması gereken) davranmış, daha önceki tasarımları cd ye atıp notere onaylattırmış, fuarda da aynı tasarım kullanılınca (fotoğrafları çekilmiş) davayı kazandık
Osman bey notere onaylatılmayan tasarımlar için bir hukuki işlem söz konusu değil mi ?
Ben bu tasarımı tescil ettirmedim ne yazık ki.
Bu gün çalınan tasarımın iletişim sayfasında ki yeri aradım ve görüştüm bana bilgisayarcı yaptı şeklinde söyledi ve görüşme sonrasında tasarımı kaldırıp sitenin index'ine hakaret edinci kısa bir yazı yazmışlar.
Bu tasarımı tescil ettirmediğim halde yasal yollar ile hakkımı aramam mümkün müdür?
Ayrıca bir tasarımı tescil ettirmek için neler yapmak gerekiyor?
Noterden mi hallediyoruz?
Noterden ise tescil sırasında neler lazım oluyor?
Bir tescilin maliyeti ne kadar?
Merhaba;
Bir çalıntı olayı var ise bence savcılığa başvurun , illa ki tescil gerekmiyor , Tasarımın Çizimleri , PSD çıktıları vs elinizde ise kanıt olarak kullanmanız yeterli olacaktır.Tasarımın size ait olduğunu gösteren bir kaç kanıt ayarlayın yani.
Hayırlı günler.