Cevap: Yaralama/Basit yaralama
Biliyorum ki her soruya cevap verilme zorunluluğu yok ancak değerli hukukçular dan birisi yardımcı olursa memnun olurum,enazından ona göre girişimde bulunabilirim
davanızın kaç celse süreceği toplanacak delillerin toplanma hızına bağlıdır, bu yüzden de net bir bilgi vermek güç.
gelelim olayınıza. öncelikle geçmiş olsun. rapor alan grup sizi diğer grubu tanımakla ve diğer grupla ortak hareket etme iradesinde bulunduğunuzu iddia ettiğine göre, öncelikle böyle bir durumun olmadığını ispatlamalısınız. yani mahkemeye çıktığınızda kavga eden grupları tanımadığınızı yinelemeniz ve tarafı olduğunuz iddia edilen gruptaki kişilerin sizi tanıyıp tanımadıklarının sorulmasını isteyebilirsiniz.
gelelim rapor olayına. ilk ifade zamanı böyle bir şeyin olmadığını ispatlayabilir misiniz? net olarak ispatlama şansınız yok ise yine kolu kırılan kişiye neden alçı işleminin olaydan 1 hafta sonra olduğunun sorulmasını isteyebilirsiniz. kırık acil tıbbi müdaheleyi gerektiren bir durumdur. değil günler, saatler geçse bile kemiğin yanlış, hatta hiç kaynamama durumu vardır. bu bilgiler ışığında da kolu kırılan ve rapor alan, bu durumdan da sizi suçlayan kişiye mahkeme huzurunda direk soru sormanızı tavsiye ediyorum.
iddianamenin sonundaki tarih ise iddianamenin yazıldığı tarihtir.
tekrardan çok geçmiş olsun
saygılarımla
Öncelikle cevap için teşekkür ederim.Delil konusuna gelecek olursak,hazırlanan dosyada mahkemeye delil olarak gönderilenlerin müşteki ve şüpheli ifadeleri,alınan raporlar dan öte gitmediği görülüyor,galiba bu işimizi çabuklaştırır? bir diğer konu ise kendisini darp ettiğimi iddiae eden tarafın davaya katılacağını sanmıyorum,çünkü şahıslar şikayetçi olmadı,kol kırığı ispatinı o gün ki karakol giriş çıkış kayıtlarının istenmesini mahkemede talep etmem mümkünmüdür ancak bu şekilde ispatlayabilirim,işimden ayrıldım şuan işsiz geziyorum ve iş için şehir değişmem gerekiyor mahkeme elimi kolumu bağlıyor, bu davanın hızlı sonuçlanması için neyapabilirim olaya pesmist yaklaşırsak ne gibi ceza bizi bekler?
Bu tarz davalar görmüş tecrübeli hukukçular yokmu? yardımcı olursanız memnun olurum
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Sitenin ücretsiz hukuki danışma sağlama gayesi bulunmamaktadır. Sitenin amacı genel hukuk bilgisi vermek olup, şahsi hukuki sorunlarınız için Avukatınıza danışmanızı öneririz. Forumlarda sorduğunuz sorular, yeterli hukuki veriye sahipse ve şahsi danışmanlık talebi olarak nitelendirilmediği sürece, diğer site üyeleri tarafından yanıtlanabilir. Site yönetiminin veya site üyelerinin sorulan sorulara yanıt verme zorunlulukları yoktur. Forum hukuki bilgi paylaşımı esası üzerine kurulmuş olup, farklı amaç güdenlerin kayıtları silinecektir.
https://www.hukuki.net/showthread.php...um-Kurallar%FD
Hukuki yardım aldım konu silinebilir ilginiz için tşkler