Hacze gittim ama kovuldum. ancak Ankara"da bulunan bir avukat çözebilir
Herkeze iyi akşamlar.
bir müşterimden alacağımı hacz yoluyla almak istedim fakat hacze gittiğimde adam üstüme yürüdü. bunları tahmin ettiğim için polis gözetiminde haciz yapıyorduk. ben avukat olmadığım ve avukatım olmadığı için o anda polis ve hacz memuru beni olay yerinden uzaklaştırdılar.görevlerini yapacaklarını söylediler fakat sanırım ya duygu sömürüsü karıştı olaya yada başka bişey ne olduğunu bilmiyorum. 2965 tl hacz kararına karşılık adamın iki ad. dükkanından 1540 tl hacz edilebilir mal alabildiklerini söylediler. aslında gerçekte 150 tl değeri yoktur bile. yediemine koyduk malları. satışınıda istemedim halen. yaklaşık 5 / 6 ay oldu halen ödemede yapmıyor.
1. acaba 2965 tl ye kadar olan, kalan kısmı için tekrar hacze gidilebilirmi?
2. evinede hacze gidebilmek için ne yapılabilir?
3. 1000 tl sini bir avukata feda edmek istiyorum, ama Ankara"da kimseye ulaşamadım. acaba tafsiye yada önerileriniz ne olabilir?
şimdiden herkeze tş.
Cevap: hacze gittim ama kovuldum. ancak Ankara"da bulunan bir avukat çözebilir
bir fikri olan varsa lütfen yardımcı olun. çok mağdurum.
Alacağınız için icra dairesinden yapmış olduğunuz takipte, borçlu olarak şahıs görünüyorsa(şirket değilse) ve adresini biliyorsanız tahsilat için evine de haciz işlemi uygulatabilirsiniz. ayrıca gitmiş olduğunuz hacizde; haczedilen mallar dışında alacağın kalan kısmı için borçludan ödeme taahhüdü alınmışmıdır? alınmışsa ve ödeme yapılmamışsa 'ödeme taahhüdünü ihlal'den ceza davası açabilir ve 1-3 ay hapis tazyiğini kullanarak bu şekilde sıkıştırma yoluna gidebilirsiniz.
AVUKAT
AYŞEGÜL MERDİNLİ
Ayşegül hanım teşekkür ederim ilginize.