İşverenin Hile Yapması ve tazminat alamamak
Öncelikle iyi akşamlar diliyorum. Sitenizi daha öncedende aklıma takılan bazı konularda takip edip bilgileniyordum. Bu yüzden emeği geçen herkese çok teşşekür ediyorum. Ama bugün canımı sıkan bir konuyu sormak için üye oldum umarım bu konuda bana yardımcı olursunuz.
Konu abimle ilgili. Yıllardır eşinden çocuklarından ayrı gurbette (baraj yapan özel firmalarda) çalışıyor.Enson çalıştığı firmda 6 aydan fazladır çalışıyor. 17/08/2011 tarihinde işveren abimi işten çıkarıyor. Ama işten çıkardığına dair hiç bir evrak vermiyor. Abimde haklarını kaybetmemek için herhangi bir evrak imzalamadan ailesinin yanına geri dönüyor. 2 gün önce abime noter onaylı bir iki evrak geliyor. evrakta abimin işe gelmediği için işten çıkarıldığı yazıyor. yani 17-18-19 ağustos tarihlerinde işe gelmediğine dair tutanak tutulmuş. ayrıca sigortasınıda 26 ağustosa kadar yatırmışlar. Şİmdi bu durumda abimi hem kendileri işten çıkarıp sonrada işe gelmedi diye tutanak tutup çıkarılma sebebi olarak bunu göstermeleri ne kadar haklı bir durum? Abimin işyerinde 17 ağustosta işten çıkarıldığını bilen şahitleri var. Abim bu durumda nasıl bir yol izlemeli ve haklarını ( tazminat v.b. ) alabilme şansı varmı? yoksa çokmu geç kaldı :((
Cevap: İşverenin Hile Yapması ve tazminat alamamak
Belirttiğiniz şahitler, abinize bu konuda şahitlik yapacaklarsa , abinizin işe iade davası açma hakkı var hala ( işten çıkartıldıktan veya bildirildikten sonra 30 gün içinde )
ya da ihbar tazminatı için dava açabilir eğer o kişiler şahitlik edeceklerse