Gmail'den Gelen Mail Hakkında
"Başkalarının wupload hesaplarını çalarak kullandığınız için savcılığa
şikayet edileceksiniz...
www.wupload.com"
Göndereni ve alıcısı bana ait gözüken yukarıdaki gibi bir mail aldım fakat hesap çalma gibi bir durum yok. Çalınan hesabın adresini değiştirmeye çalışmıştım sonradan da vazgeçmiştim. Bu şikayet süreci nasıl işleyecek? Hat sahibi mi yoksa bu çalma işlemini yaptığı iddaa edilen benle ilgili mi bir süreç olacak? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevap: Gmail'den Gelen Mail Hakkında
Bilgisi olan yok mu? Bu dilekçe elime ulaşmadan herhangi bir şey yapamam değil mi?
Merhaba;
''Göndereni ve alıcısı bana ait gözüken yukarıdaki gibi bir mail aldım''
Kendi fikirimi sunacağım , yukarıdaki söz aklımı karıştırdı böyle bir şey olamaz , wupload'a ait bir mail hesabı ile gelmesi lazım.2.si savcılığa verecek olsalar size böyle bir mail atmazlar , oyuna getirmek isteyen biridir büyük ihtimal.Wupload.com'unda türkçe dil desteği yok bu mail türkçe olarak gelemez ben bir kaç iletişime geçtiğimde ingilizce olarak yardım edildi.Kafanızı takmayın dediğim gibi bir savcılık olayı olsa böyle mail atılmaz ve wupload.com 'un böyle bir şey ile uğraşacağını sanmıyorum.
İyi Günler , iyi çalışmalar.
Birisi sizin şifrelerinizi çalmak istiyor gibi görünüyor. Bu tür maillerdeki linklere asla tıklamayın. Eklentisi varsa açmayın.
@senoleker, @chapter
Sağ olun cevapladığınız için gelen mailde eklenti falan yoktu ve hesaptaki hemen hemen tüm mailler silinmiş. Hesaba girdiğimde bir tek bu mail vardı. Adliyeye gidip bu maili gösterip bilgi alsam herhangi bir avantajı veya dezavantajı olur mu?
Merhaba;
Ben ciddi bir olay görmedim , o mail hesabınızı dondurun veya gerekli güvenlik önlemlerini alın(Şifre değiştirme vs).Pc'nizde keylogger'da olabilir bu yüzden pc'nize format atmanızı öneririm.
Bu konular önemlidir , gerekli tüm güvenlik önlemlerini alın bence , yardımcı olabilirim bu konuda.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.
Şifremi değiştirdim ve google'a iletilerimin silindiğini belirttim. Emailler geri geldi. Eğitim için Bursa'ya gideceğim için gitmeden önce adliyeye gidip savcı kalemine böyle bir şey olursa, dava açılırsa eve dilekçe mi gelir, nasıl bir yol izlemem gerekir diye bir sorsam daha iyi olmaz mı? Şöyle bir şey var gelen maildeki içeriğin bir kısmı doğru fakat daha önce de yazdığım gibi ben hesap çalmadım, hesap çalınıktı zaten ben çerez yardımıyla girmiştim hesaba ve hesabın bilgilerini değiştirmeye çalışıp sonra da vazgeçmiştim, olay bu şekilde gerçekleşti.
Sağ olun tekrardan, iyi günler.
Merhaba;
Hukuki yönden bilemiyeceğim ama bir şikayet durumu olursa sizinle iletişime geçerler.Her ihtimale karşı bir kaç bilişimsel kanıt elde edin , savcılığa gidip durumu anlatın.Bence bir şikayet söz konusu değil.Wupload.com türkiye lokasyonlu bir site değil bu durumda böyle bir şey ile uğraşmazlar , karşıdaki kişi büyük ihtimal sizi korkutmaya çalışmış.Dediğim gibi bir sorun olacağını düşünmüyorum.
İyi günler.
Ayın 25'ine kadar adliyeye gitmeyi düşünüyorum oraya durumu anlattıktan sonra tekrar geri dönüş yaparım.
Adliyeye gittim ve nöbetçi savcı ile görüştüm. Bana "Eğer dava açılırsa haberin olur zaten" dedi. Artık beklemekten başka bir yol yok. Yardımlarınız için sağ olun.