Noter satış sözleşmesi ile konut satısında dolandırıcılık
bursada noter satış sözleşmesi ile ev satın aldım.müteahhit ilgili evi yapmadan ortalardan kayboldu.icra işlemi başlaması için avukata başvurduk.müteahhit adres kaydını hem mernisden hem de nüfus müdürlüğünden sildirdiği için adres kaydı gözükmemektedir bu yüzdende tebligat gitmemektedir.tebligat bir adrese gidene kadar herhangi bir işlemin yapılamayacağını avukat tarafımıza bildirdi.avukatın bizi oyaladığını düşünmekteyim.bu konu hakkında nasıl bir işlem yapabilrim veya ne yapmam gereklidir.
Cevap: Noter satış sözleşmesi ile konut satısında dolandırıcılık
Öncelikle geçmiş olsun. Şunu unutmayın ki Noterler taşınmazlar için kesin satış yapamazlar, kati satış sadece tapu dairesinde yapılır. Noter sadece satış vaadi vb ön sözleşme yapar ki buda taraflardan biri kötü niyetliyse zaten amacından saptırılabilir. Zaman zaman karşılaştığımız bir durum. Alanında uzman bir avukattan hukuki yardım alıp şikayetinizi yapınız biran önce.
satın aldığınızı zannettiğiniz evin Tapusu ne durumda Yani arsa veya, Daire tapusu kimin üzerinde acilen araştırıp. Elinizdeki satış vadi sözleşmesi ile tedbir işlemini gerçekleştirin.
Alıntı:
aliönal6161 rumuzlu üyeden alıntı
bir adrese gidene kadar herhangi bir işlemin yapılamayacağını avukat tarafımıza bildirdi.avukatın bizi oyaladığını düşünmekteyim.bu konu hakkında nasıl bir işlem yapabilrim veya ne yapmam gereklidir.
Bu avukatlarda canım fazla oluyorlar artık sizi oyalarında daha fazla para kazanıyorlar ya
Bence siz en iyisimi bu ısı kendiniz takip edin. Bu anlayış ile siz yakında kandinizdende şüphe edersiniz
Avukat arkadaşları zan altında bırakacak sözlerden kaçınılması gerekir, Sonuçta burası hukuk bilgisinin paylaşıldığı bir site ve avukat arkadaşların yardım ve gayretleriyle bu bilgilere ulaşabiliyoruz.
Sn. Eyilik beyin sitemini haklı buluyorum.