-
Ayıplı mal
2 hafta önce turkcell t 10 adında bir telefon aldım ancak aldığımdan beri sorun şu: 6 saat konuşma süresi 280 saat bekleme süresi yazıyor fakat telefonla fazla görüşme veya mesaj atmadığım halde şarj bir gün zor dayanıyor ve müzik için kulaklık taktığımda kulalıktan neredeyse hiç ses gelmiyor bu telefon benim beklediğim düzeyde değil sizce ayıplı mal durumuna girer mi yarın garantiye götürücem bilgi veren olursa memnun olurum.
Tüketici Hakları na şikayet etmelimiyim?
-
Cevap: Ayıplı mal
arızalıdır belki....
günde kaç saat kullanıyorsunuz....
-
çok kullanmıyorum yani yaptığım görüşmelerin süresi günde toplam 10-15 dakika ,attığım mesaj sayısı 30 geçmez bir günde ve müzik de dinleyemiyorum ses az geldiği için.. sanırsam bu telefonların hepsinde de bu kusurlar varmış..
-
Telefonu kapatıp tam şarj edin. Sonra açarak uçak moduna alın. Şarjdan çıkarıp bir kenara ekranı yukarı gelecek şekilde koyun, ve telefonu pili bitene kadar kullanmayın. Telefon bu halde iken yazan bekleme süresini sağlamıyorsa ayıplı maldır. Diğer koşullarda bekleme süresinin şebekeye olan uzaklığa telefonun internetinin açık olup olmamasına göre değişecektir.
Ses kalitesinin sizin istediğiniz düzeyde olmaması ayıplı mal statüsüne sokmaz
-
verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ediyorum..yalnız kulaklıktaki ses probleminde ses gerçekten çok az hatta açık bir ortamda hiç duyulmuyor zaten kapalı ortamda da sadece bir mırıldanma gibi geliyor.size canlı olarak dinletebilsem bana hak verirsiniz.