Haciz kaldırmak için İcra dairesinden istenilen Harç
tedaşa borcumdan ötürü 2 banka hesabıma haciz işlemi yapıldı.Borcumu ödedim, vekalet ücretinide ödedim ve avukattan haciz işlemini kaldırmasını rica ettim.
İcra dairesi 2 banka için haciz kaldırma yazısını onaylaması için 124.00 TL harç talep ediyor.2010 yılında bir çok kez haciz kaldırma işlemi yaptım ve böyler bir harçla karşılaşmamıştım.Acaba bu yeni bir kanunmudur ?
Cevap: Haciz kaldırmak için İcra dairesinden istenilen Harç
Kanunda değişiklik yapılmamıştır. Yargıtay HGK kararı değişmemiştir.
Değişen tek şey, Adalet Teftiş Kurulu'nun icra daireleri hakkındaki görüşüdür.
2011 listesinde, borç tahsil edilmişse haciz kaldırılacağından, tahsil karinesi ile tahsil harcının alınması gerektiği düşünülerek YANLIŞ BİR UYGULAMA İLE tahsil harcı istenilmektedir.
Halbuki kanunda HACİZ KALDIRMA HARCI şeklinde bir harç yoktur.
Maalesef icra mahkemeleri de duruma kayıtsız kalmakta, kanunda yer almayan bir şekilde harç tahsil eden icra dairelerine dur dememekteler.
Güzel ülkemde, kötü uygulamalar var.
pekı bız ne yapabılırız bu duurmda EMRAH BEY eger karıne yanlıs uygulanıyorsa ıcra md.lerınemı dava acılmalı.çzoum mercı neresıdır saygılarımla...
Harç yatırılmadan hacizleri kaldırmayacağını söyleyen, kanunu kıyasla ve keyfi uygulayan şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunabilir ve/veya İcra Hukuk Mahkemesi'ne şikayette bulunabilirsiniz. Durumun aslını Adalet Bakanlığı'na Bilgi Edinme Kanunu yordamıyla sorabilir, Başbakanlık'a şu adresten şikayette bulunabilirsiniz : http://bimerapplication.basbakanlik....ms/pgMain.aspx
Başka hesap açıp hacizli hesapları kullanmamak bir yol olabilir mi?
Yeni açılan hesaplara da haciz konamayacağına göre...
İyi günler. İzmir 25. icra dairesinde açılmış olan icra dosyasında x kişisinin taşınmazı üzerine tesis edilmiş hacizin kaldırılıp yine aynı kişinin başka bir taşınmazı üzerine hacizin tesis edilmesini istedim. Bu haciz işleminden borçlu kişi 15600 tl ödeme yaptı. ancak dosya henüz kapalı değil. Temyiz kararı beklenmekte. Şimdi icra müdürlüğündeki memur bana bu hacizin kaldırılıp yerine başka taşınmaza hacizin konulması için 1985 tl ödemem gerektiğini söyledi. Bu açıklama doğrumudur, ilginiz için teşekkür ederim.