İntifa Hakkı Miraçılara Geçermi?
İyi Günler,
Bildiğim kadarıyla intifa hakkı mirascılara devretmez ancak benim durumum biraz farklı. Dedem 2009 senesinde bana dükkan verdi ve üzerine tapuda 100 yıllığına intifa hakkı koydu.(Dükkan 2010 senesinde kiraya verildi;kirasını dedem alıyor.) Dedemi 3 ay önce kaybettik. Bu durumda dükkan kirasını ben mi alacağım? 100 yıllık intifa olduğu için mirasçılar mı alacak?
Bu konuda acilen cevap yazarsanız çok sevinirim.
Cevap: İntifa Hakkı Miraçılara Geçermi?
Konu ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun?
100 yıllık intifa hakkı nasıl kuruluyor..?
Dedenizin intifa hakkı sona ermiştir. Terkin edilir. Dükkan sana verildiğine göre mal senindir tabii tapuyu devrettiyse sana; Doğal olarak kiracıda senin kiracındır. Kira sözleşmesini yenilemeyi unutmayınız..
İntifa hakkı, ona sahip olan kişinin (en çok) hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkıdır.
*** III. Sona ermesi
*** 1. Sona erme sebepleri
*** Madde 796.- İntifa hakkı, konusunun tamamen yok olması ve taşınmazlarda tescilin terkini; yasal intifa hakkı, sebebinin ortadan kalkması ile sona erer.
*** Sürenin dolması veya hak sahibinin vazgeçmesi ya da ölümü gibi diğer sona erme sebepleri, taşınmazlarda malike terkini isteme yetkisi verir.