Çocuğu olmayıp evlatlık alınan çocuğa miras payı
Annemin teyzesi annemi mahkeme kararı ile evlatlık aldı.Fakat annemi sadece teyzesi evlatlık aldı teyzesinin eşi evlatlık almadı.Çocukları olmadığından annem onlarla ilgilendiğinden 80 yılında evlat alınmış.Bu bilgilendirmeden sonra asıl sormak istediğim soru şu.Annemi evlatlık alan teyzesinin eşinin üzerinde bulunan malların dağılımının nasıl olacağı.Çocukları yok annemde sadece teyzesi tarafından evlatlık alındı eniştesi tarafından alınmadı ve eniştesinin 2 kardeşi var ikiside yaşıyor ve onlarında çocukları var bu şekilde bir miras dağılımı nasıl yapılıyor.Miras bırakanın eşine ne kadar diğer hak sahiplerine ne kadar.Ayrıca burda anneme herhangi bir miras kalıyor benim bildiğim kalmadığı ama yinede bilgilendirirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar
Cevap: Çocuğu olmayıp evlatlık alınan çocuğa miras payı
1-Önce anneniz ölürse, size oradan bir şey kalmaz.
2-Önce teyze ölürse, teyzenizin mallarının (tabii öyle bir mal varsa) dörtte biri kocasına dörtte üçü annenize kalır.
3-Önce teyzenizin kocası, sonra teyzeniz ölürse tümü annenize kalır.
4-Bunların doğru olduğunu zannediyorum ama garanti etmiyorum.
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim fakat birşey daha soracam.Teyzesinin eşinin 2 kardeşide hayatta ve onlarında çocukları var eğer teyzesinin eşi vefat ederse hak sahibi olduklarını söylüyorlar bu durum ne kadar doğrudur.Ayrıca 3 madde de belirtmiş olduğunuz durumda teyzesinin eşinin ölümğ durumunda teyzesine dörtte biri anneme dörtte üçümü kalıyor.Benim asıl öğrenmek istediğim ama teyzesinin eşinin kardeşlerine herhangi bir mal kalıp kalmayacağı.
Sanırım 3. madde yanlış.
Bir hukukçunun verdiği bir bilgi var şurada ve sizin durumunuzu açıklıyor:
https://www.hukuki.net/showthread.php...n-miras-durumu
Evlatlığın miras hakkına ilişkin makaleyi mirasdavasi.net sitesinde okuyabilirsiniz