Re: MSN 'deki büyük tehlike
MSN kullanıcıları tuzağa düşmeyin (05 Mayıs 2007 Cumartesi 19:42)
Ankara, Diyarbakır ve Malatya polisi ile koordineli olarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir operasyon yapıldı. “Virüs” adı verilen operasyonla 26 ayrı adrese baskın düzenlendi.
Operasyonda 46 kişi yakalanırken; 165 bilgisayar, çok sayıda cep telefonu ve yedekleme ünitesi ele geçirildi.
HOTMAİL BENZERİ SAYFA YAPMIŞLAR
Çete üyelerinin, Hotmail servisinin giriş ekranına benzer siteler düzenleyerek, MSN kullanıcılarının elektronik posta hesaplarına ait şifre bilgilerine ulaştıkları belirlendi.
Kendilerini hesap sahibi gibi tanıtan çete üyelerinin irtibat listesindeki diğer kişilerden, şantaj ve tehdit yoluyla para ve telefon kontörü talep ettikleri tespit edildi.
İnternetHaber (NTV)
Allah Allaaaahhh Suruçda internet cinleri mi varmış?
Dikkat!!! Girmeyiniz!
http://www.kimengellemis.com/ şeklinde bir site adresi geldi elektronik posta adresime bugün. MSN de beni kim engellemiş onu gösteriyor (muş...)
Denemedim fakat, bunun yalnızca şifre çalmak için yapılmış bir oyun olduğu çok net görülebilmekte.
MSN adres ve şifrenizi, herhangi bir web sayfasına, siteye yazmayınız!
Bu tür kandırmacalara alet olmayınız.
Bahse konu olan site hakkında da suçu sabit olduğunu anlaşıldıktan sonra, suç duyurusu yapılacaktır.
Haydi arkadaşlar, yazılarınızla, etkinliklerinizle, şu internetimizi işsiz güçsüz, meziyeti olmayan, anti-sosyal kişiliklerin elinden kurtaralım.
Seyredeceğinize, yem olacağınıza, bilgilerinizi internete aktarın. Bu zavallıların teker teker çekildiğini göreceksiniz.
ben ce çekilmezler..
yenileri gelir eskileri gider..
her devirde her yerde buna benzer parazit ve asalak bulunması
doğa kuralıdır...mutlaka olacaktır..
sevgi ve saygılar.
Bu yolun bilişimdeki adı " fake mail" dir.Sıkça kullanılan sitelerin index(anasayfa) lerinin kaynak kodları kopyalanarak enter/giriş sekmelerine başkaca linkler tertip edilip kişilerin kullanıcı adı veya şifrelerinin ele geçirilmesi yöntemidir.Ancak son 4-5 yıldır artık "fake mail" lerin işlerliği kayboldu sanıyorduk.Yani pek yutulmuyordu.
"Fake mail" adı verilen aldatıcı maillerin yanı sıra, "phising" denilen olta tekniğidir yapılan. Balık tutmak her ne kadar eğlenceli olsa da, eylem suç niteliğini haizdir. Sahte bir web tasarımı yaparsın, insanları yönlendirip şifrelerini çalarsın. Basit bir hırsızlık eylemi değildir yapılan. Küçük gibi görünse de insanların özel hayatlarına müdahale, şantaj, tehdit... Çok büyük külfetler getirir beraberinde.
Bu işi yapan bir grup insan yakalanmış. Biliyorsunuz ben de o balıklardanım. Ben de şikayetçi olsam, beni avlayanların onlar olduğu nasıl belirlenecek?
Öncelikle domain sahibi, daha sonra server ve hosting sahibi şüpheli sayılacaktır. Tabi Başakcığım senin durumun biraz daha farklı olduğu için bu kategoriye dahil etmiyoruz. :)
Suçun önlenmesi için, bu tarz olaylara maruz kaldığımızda, en azından başka kişilerin zarar görmesini engellemek için şikayetçi olunması gerektiği inancındayım.