Cevap: Kat karşılıgı sözleşme
İlk önce geçmiş olsun. Konuyu avukat arkadaşlar size yardımcı olurlar. Benim merak ettiğim husus ise ;
Arsanızı kat karşılığı verirken yapılması planlanan ev kaç katlı idi veya kaç daireden oluşuyordu , bodrum , dükkan varmıydı ve size hangilerini vermeyi teklif etti . Tam olarak sizin kabul ettiğiniz daire sayısı kaçtı ?
Birde arsa merkezi bir yerdemi yoksa merkezden uzak bir yerdemiydi ? Çünki bir çok müteahhit merkezi yerden çok uzakta ucuz olan arsalara kat karşılığı inşaat yapmazlar , çünki satamazlar.
Acaba diyorum merkezi yerden uzaktıda oraların daire fiyatlarınında değerlenmesinimi bekledi ne yaptı ?
Siz 5 yıl gene iyi sabretmişiniz. Normalde bir ev inşaatı artık günümüzde 6 ayda yapılıyor.
Mütaitle üç daire anlaştık, birincisi bahce katını özellikle istedik ,iki dairede giriş ustu karşılıklı ,evler yüz yetmiş metre kare , merkezi yerde ,cadde ustu bir yer degil , dükkan yok ,daireleri satarken metre karesini bin tl , yada binikiyüz tl fiyat veriyorlar burada mahmut bey.
bu sitede avukat felan yokmu, niye soru soruyoruz cevap verilmesin diyemi.
cevaplarınızı bekliyorum :)
Alıntı:
hazel.3 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar, biz kat karşılıgı bir yer verdik, ilk mutahit bizi beş yıl oyaladıktan sonra, avukat tutup bilirkişi getirdik yapmış oldugu maliyeti cıkardık ve başka mutaitle devam ettik, sozleşmemizde bütün tapular bende ve eski mutaitin parası verilmek üzere diye anlaştık.ilk mutait inşaat bitmek üzere, bilir kişi getirdi ,oda maliyet cıkardı, ben yaptım diye, özet olarak son mahkemede hakim şu kararı verdi ve ikiay sonraya attı davayı
Karar:davalı vekilinin taşınmazlar üzerindeki tedbirin kaldırılması talebinin taşınmazlarınaynı muhafazalı olamadıgından ayrıca dava tapu aptali olamayıp,alaçak davası oldugundan kabulu taşınmaz ve bagımsız bölümler üzerine üç kişiye devir ve temlikinin önlenmesi yönünden konulan tedbirin kaldırılmasına,ancak alaçak miktarı 410.000.00ihtiyati haciz konulması tapuya bildirilmesi .
( Bizim bilirkişinin cıkardıgı oran 140.000.00 tl hakim imzalı ) Bundan sonra nasıl bir yol alır acaba mahkeme endişelenmeye başladım fikirlerinizi almak istedim teşekkürler.
Sayın Hazel.3.
Bu sitede çok güzel görüşlere ve yardımlaşmaya şahit oluyorum, emeği geçenlere de her fırsatta dua ediyorum, ancak sizin siteminize bir anlam veremedim.
Evvela sizin sorunuzu biraz daha anlaşılır belirtmenizi beklerdim ki anlaşılabilsin ve doğru bir yanıt verilebilsin.
Ben de sizin gibi Müteahhit maduru MÜTEAHHİTZEDE yim, sizi anlıyabilmek ve yardımcı olmak istedim, ancak sorunuzu daha net yazmanızı tavsiye ederim.
Ben Avukat veya hukukcu değilim, 7 senedir davamız nedeni ile KKİS konusunda pek çok kişiye faydalı olduğumu zannediyorum.
Tecrübe sahibi duyarlı, Hukuki Net yorumcuları muhakkak size faydalı önerilerde bulunacaklar, sabırlı olacağınızı zannediyorum, Müteahhidi beş sene beklemişsiniz.
Tekrar bir talebiniz olmalı diye düşünüyorum. Saygılarımla Müteahhitzede Mustafa TATLICI 0535 3483816 veya mustafatatlici@yahoo.com