Cevap: nafaka indirimi davası
Nafaka ödemesi önceliklidir. Borcu da olsa nafakayı ödemek zorunda eşiniz. hukuken nafaka indirim davası açma hakkı var. Ancak 2000 TL maaş alan birisi için 300 TL nafaka yüksek bulunmayacak ve davası reddolunacaktır.
Çocukla kişisel münasebet günleri keyfi uygulanamaz. Mahkemenin belirlemiş olduğu gün ve saatlere uyulması genel durumdur. Ancak taraflar arasında görüşme gün ve saatleri sorun olmuyorsa o zaman istenilen gün ve saatlerde görüşme yapılabilir. Sonuçta çocuğunuzun velayeti sizde ve siz çocuğunuzun babası ile birlikte olacağı günler için kendi programlarınızı yaparsınız. Bu programlarınız şu anda babanın keyfi uygulaması nedeni ile aksamakta.
Mahkemede sizinde görüşünüz sorulacaktır. Durumunuzu anlatırsınız.
Eski eşinizin çocuğunuzla şahsi münasebet gün ve saatlerine uymadığına dair tanıklarınız olsun. Ailenizden bireylerde olabilir. Ayrıca nafakayı yatırmadığına dair de tanıklarınız olsun. Eski eşinizin dava açması halinde cevabi dilekçenizde bu hususları da ayrıca belirtirsiniz.
Eşinizin borcu olsa, hatta maaşında haciz bulunsa dahi nafaka ödemeleri önceliklidir. Kararın değişeceğini sanmıyorum. Geçmiş olsun..
Merhaba benim durumum da bundan farksız değil. Tek farkı benim Baba oluşum. 1 kızım var 2.5 yaşında, şu an velayeti annesin de ve ben her ay 250 TL kızıma para ödüyorum. Biz anlaşmalı boşandık. Benim haberim olmadan (Avukatım bana haber vermeden kızıma ödenecek parada kız tarafı ile anlaşma yapmışlar. Benim haberim ancak yapılan sözleşmede oluyor. Tabii boşanmak isteyişimden ötürü sözleşmeye imza atıyorum. Görüş günlerini biz belirlemiştik fakat Mahkeme görüş günlerini her ayın 1. ile 3. haftası belirledi.
Şimdi 3 sorum olacak.
1 : 850 TL maaş alıyorum. Nafakanın düşürülmesi konusunda tekrar dava açsam nasıl bir sonuca varırım.
2 : Vardiyali çalışmam nedeni ile mahkemenin verdiği günlerde kızımı alamıyorum. Diğer zamanlarda da annesi vermiyor. Görüş günlerinin değiştirilmesi için dava açsam nasıl bir sonuca varabilirim.
3 : Ben boşanırken avukat tuttum. 2,500 TL ye yakın para ödedim. Fakat şimdi avukat tutamayacağım için nasıl bir yol izlemem gerekir.
Teşekkürler...
Çocuğun tüm sorumluluklarını yükünü anneye bırakıp oturduğu yerden 3 5 kuruş yatırıpta anlık yaşanılan sıkıntılara olaylara ortak olmadan yardımcı olmadan kurduğu yeni başka bir hayatta rahatca huzurla yaşayan ve buna rağmen evladı için verilen 3 kuruş nafakanın da düşürülmesini talep eden 'baba' ları anlamıyorum kızıyorum ve kınıyorum.
Nafaka alacaklısının ikametinin bulunduğu aile mahkemesinde nafaka indirim davasını kendin açabilirsin. 50 TL gibi bir harç yatırman ve bir dilekçe gerekiyor. Siteden bulduğun örnek dilekçeyi kendi durumuna uyarlayabilirsin..davanın kabul edilmesi için iştiraki nafaka kararından makul bir süre geçmesi ve senin ekonomik durumunda değişiklik olduğunu ispatlayan kanıtlar olması gerekiyor. Yalnız çok ümitli olmamanı tavsiye ederim..zira burada sayamayacağım onlarca UYDURUK nedenden ötürü çok ciddi POZİTİF AYIRIMCILIK lar söz konusu. Kolay gelsin.
Alıntı:
tigerboxer rumuzlu üyeden alıntı
Çocuğun tüm sorumluluklarını yükünü anneye bırakıp oturduğu yerden 3 5 kuruş yatırıpta anlık yaşanılan sıkıntılara olaylara ortak olmadan yardımcı olmadan kurduğu yeni başka bir hayatta rahatca huzurla yaşayan ve buna rağmen evladı için verilen 3 kuruş nafakanın da düşürülmesini talep eden 'baba' ları anlamıyorum kızıyorum ve kınıyorum.
Tigerboxer nereden biliyorsun tüm sorumluluklarını anneye bıraktığımı, rahatça ve huzurlu bir hayatımın olduğunu. Sen ister misin evladın senden ayrı, ayda 1 yada 2 kez görmek, evladının sesini duyamamak, kucaklayamamak, öpememek. Burada ben durumumu belirttim ve yardımcı olunur diye mesaj attım. Neyse fazla uzatmaya gerek yok, bilip bilmeden insanları rencide etmeyin lütfen...
est. kişiye özel söylemedim yanlış anlaşılmasın
Çocuğun tüm sorumluluklarını yükünü anneye bırakıp oturduğu yerden 3 5 kuruş yatırıpta anlık yaşanılan sıkıntılara olaylara ortak olmadan yardımcı olmadan kurduğu yeni başka bir hayatta rahatca huzurla yaşayan ve buna rağmen evladı için verilen 3 kuruş nafakanın da düşürülmesini talep eden 'baba' lara dedim. ; ) Kendi evladımın babası gibi mesela..
Alıntı:
tigerboxer rumuzlu üyeden alıntı
Sayın tıgerboxer;sızın gıbı neyın ne oldugunu bıldıgı halde bılmıyormus gıbı davranıp bol keseden atanlara gıcık kapıp nefret edıyorum.
Her baba ozellıkle babalık konusundakı gorev sorumluluk vs lerın farkındadır.ıstısnalar kaıdelerı bozmamakla beraber bu bırkac ıstısnayı kendıne ornek alarak ahkam kesmeye kalkmadan once hayatınızdakı cevrenızdekı gercekelere asalak hayatı yasayarak cocugunu buna alet eden ve tamamen ve sadece maddı amaclı cıkar gozeten bayanları bı kenara atmayınız.kımsenın ezılen haksızlıga ugrayan bır bayana lafı yok hıc edebıyatla cevap yontemıne basvurmayın.bundan zıyade haksızlıga ugramıs ustunede evladından ayırılmıs erkeklerın feryadına bırazcık kulak verın.ve bu gıbı sıtelerde boyle yorumlar yapmadan once bıkac defa dusunun.ornek benım karım(halen)cocugumuza zerre kadar harcama yapmıyor cocuk perısan hanımefendı kendıne askılı elbıselere harcıyor)gelde odedıgın paraya ısyan etme.ve anne sevkatı varda baba dagdan mı ınme .o hayvan mı* kı hayvanlarında babasını bılırız.ne bu anne sevkatı.kullanmayın artık ısınıze gelfdımı esıtlık gelmedımı magdur kadın.net olun net.ya ezık ya esıt.donek ıkı yuzlu olmayın.hakkı haksızı sapı samanı ayırn.hıcbır erkek buradan kadınlar genelınde konusmazken bılmedıgınız detaylar uzerıne babalara nafakalara vs yorum yapmayın.haddınızı bılın.
Haddini bilmesi gereken birisi varsa BU SİZSİNİZ. Hakaret ediyorsunuz !!
Herkesin kendine göre derdi var konusu açılmışken yazmak istedim.
''UYARI : HAKLI OLUPTA ANLAMSIZ YERE EZİLEN VARSA BU TOPİKTE İÇİNİ DÖKMESİN''' diye bir not görseydim yazmazdım emin olun : ))))))
Evet Keskede yazmasaydım yazıp ta topiğin basa geçip dikkat çekmesini cevap yazılmasını sağlamasaydım.
Her suç un bir cezası vardır.Ya adli ya İlahi yönden çeker cezasını. AMA ÇEKER muhakkak! Haklıyken haksız konuma düşen muhakkak bir yerde ödüllenecektir. Ama başkalarının düşüncesine saçma sapan laflar yazarak bu haksızlığı kapatamazsınız. !
eşinden nafaka alan kadınlar aynen 'mirmir' nickli üyenin yazdığı gibi asalak yaşam tarzını kendine felsefe haline getirmiş, aciz insanlardır ve benim gözümde sokaktaki dilencilerden hiçbir farkı yoktur.. bir insan istemiyorum dediği bir kişiden gelecek para ile kendine harcama yapabiliyorsa o insanın, insanlık ve onur kelimeleri ile bir işi olmaz.. insan dediğin kendi ayakları üzerinde ayakta durabilendir.. başkasının sırtına yük olmadan hayatını idame ettirebilendir.. madem çocuğa bakarım diye meydana atılıyorsun her ihtiyacını karşılasana..!! babasına yük olmam ben, ben annesiysem ve şefkat dolu kollarımda çocuk daha rahat yetişir diyorsan , yetiştirsene..!! ben aç kalırım çocuğumu açta bırakmam, istemediğim insanın parasınıda istemem desene..!! mahkemelerde çocuklar nafaka için koz olarak kullanılıyor ne yazıkki.. hiçbir baba çocuğunu açta açıkta bırakmaz, baba sevgisi anneden daha üstündür, kadın duygusal varlık olduğu için bunu çocuğuna yansıtır, baba yansıtamaz, gerçeği budur bu işin.. nafaka olayı kaldırılsın mesela, bakalım kaç kadın koşa koşa adliyelerde , yanlarında vekilleri ile cirit atabilecek.. tırışkadan nağmeler.. mağdurumda mağdurum muhabbetini, bu ülkenin hakimleri er geç anlayacak..