Velayet - Şahsi münasebet
Haziran 2001 de evlendim.2003Eylulde bir oglum oldu.Esim 2005 temmuzunda benimle artik evli kalmak istemedigini,ayrilmak istedigini belirtti.Medeni iki insan gibi anlasarak ayrilalim oglumuz zarar gormesin,
dost kalalim,istedigin zaman oglumuzu gorebilirsin diyerek istemesemde beni ayriliga ikna etti.(Cok caba sarfettim ama kesinlikle barismaya yanasmadi.)Bu arada eski esim ailesinin yanina tasindi.Hafta sonlari c.tesi gunleri tam gun oglumu alip pazar gunleri oglumu annesine goturuyordum.Cocugun velayeti cok kucuk oldugundan annesinde kaldi.Hersey belli bir duzende giderken eski esim bana haber vermeksizin cocugumuzu alarak yurtdisina cikmis.Bana bunu yurtdisina ciktiktan sonra telefonda soyledi.C.tesi gunleri gormem gerektigi halde 2 haftadir goremiyorum.Kendisinden ogrendigim kadariyla yurtdisinda uzun sure kalacak ve orada calısacak.Velayeti nasil alabilirim?Yaptigi yasalmi?Cocugu tekrar ulkemize girdiginde cikis yasagi koydurabilirmiyim?Burada alacagm mahkeme karari ile gittigi ulkeden cocugu talep etme hakkim varmi?Yardimci olursaniz cok sevinirim.Simdiden herkese tesekkurler.