bu ne demektir değerli hukukçular şimdiden teşekkürler
Printable View
bu ne demektir değerli hukukçular şimdiden teşekkürler
Temyizle ilgili dava dosyanız YD ile ilgili bir itiraz söz konusu değilse, esastan incelenmek üzere Danıştay tetkik hakimine gitmiştir.
1 sene falan önce aleyhime çıkan yd kararına itiraz etmiştim red gelmişti.usul hatasından yd kararı çıktı demişti avukat teşekkürler sayın çobanoğlu
Sayın Çobanoğlu, bende başka bir alanda aynı konuyu açmıştım https://www.hukuki.net/showthread.php...anlama-geliyor
Yukardaki cevabınıza göre ek olarak söyleyebileceklerim, YD verdikten sonra avukat itiraz etmemişti süresi geçtikten sonra ek dilekçe göndermişti, daha sonra da elde ettiğim yeni belgelerle ben bir dilekçe hazırlayarak onu göndermiştimAlıntı:
Merhaba,
Danıştayda bulunan davamda internet üzerinden durumunu takip ederken Heyet Dolabı aşamasından sonra karar sonucunu beklerken şimdi "Tetkik Hakimine Esastan - İtirazdan Gitti" yazıyor. Bu hangi anlama geliyor.
İnternette ve forumda araştırdım ama bu cümle hakkında birşey bulamadım.
İdare Mahkemesi ara kararda benim lehime YD vermişti
Davalının itirazı üzerine Bölge idare bu karara YD vermişti
İdare Mahkemesi Kesin kararda benim lehime İptal vermişti
Davalının itirazı üzerine Danıştay ara kararda YD vermişti (tetkik hakim YD, Savcı İptal, 3 üye YD, 2 üye İptal oyu kullanmıştı)
En son aşama Heyet Dolabı idi, heyet toplanıp karar verdikten sonra bitecek biliyordum ama şimdi bu durum benim aklımı epeyce karıştırdı.
Bu konuda da görüşünüzü söyleyebilir misiniz acaba?
Normalde dosyanız tetkik hakiminin incelemesinden sonra heyet dolabına gitmesi gerekiyor. Ancak dosyanızla ilgili bilgiler internet sistemine yanlış yazılmış olabilir diye düşünüyorum. Temyiz dosyanızın gerçek durumunu Danıştay'ın ilgili mahkeme kaleminden öğrenin derim.
6 ayda beri heyet dolabında gözüküyodu sonra incelenme sırası bekliyor oldu şimdi ise Tetkik hakimine esastan _ itirazdan gitti diyor
Demekki dosya heyet dolabına konduktan sonra tetkik hakimine gönderiliyor.
:) hayırlısı olsun ilginiz için ne kadar teşekkür etsem azdır sayın çobanoğlu sağolun
Mahkeme kalemi başka bir şey diyor, dava sorgulama bürosu başka bir şey diyor. Karar ulaşmadan ne olacağı belli olmayacak gibi :)
Sayın Çobanoğlu, teşekkürler.