Yazılı beyan olmadan işten çıkarıldım.Ağustos ssk primi 30 gün üstünden yatırılmış
Ağustos 2.haftası yazılı beyan olmadan işten çıkarıldım.Herhangi bir iş sözleşmemde yok.Bunun üstüne 2 haftalık maaş , 15 günlük sigorta primim ve ihbar tazminatının ödenmesini talep ettim.
Benim bu talebim üstüne işveren ve vekilleriyle şiddetli tartışmalar yaşadık.Ve bana daha sonra benim iş bulmam için Ağustos ayı sonuna kadar çalışabileceğimi ve bayramdan sonra haklarımı vererek benimle ayrılacaklarını söylediklerini iddia ettiler.Ben daha da üsteleyince bu sefer biz seni işten çıkarmadık , sen bize bildirim yapmadan işten ayrıldın dediler.
Maaşlar asgari ücret üzerinden gösterilmekte kalanı ise elden verilmektedir.Çalışma sürem 8 ay olması ve araya bazı ortak tanıdıkların girmesi sebebiyle lanet olsun diyerek.Ağustos yarım maaş ve 15 günlük sigorta primi yatırılması ile dava vs.. açmayacağımı , onlarda bu iki isteği eylül ilk haftası içerisinde karşılayacakalrını belirttiler.
Herhangi bir ödeme almadım.Ve Ağustos ssk primim 30 gün üzerinden yatırılmış.Şimdi benim aklıma gelen şu bunlar ; biz işten çıkarmadık , kendi ayrıldı.Bakın sskyıda ödüyoruz diyerek bana dava açarlarsa kazanırlar mı? veya durum nasıl olur?
Bildirim bana tel ile yapılmıştı.Kanunda yazılı bildirim üstünde duruyor.Gsm şirketinden bu bilgiler alınıp karşı dava açsam.Bu durum kimin lehine çözümlenir?
Konu hakkında değerli görüşlerinize ihtiyacım var.Lütfen esirgemeyin.Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: YAzılı beyan olmadan işten çıkarıldım.Ağustos ssk primi 30 gün üstünden yatırılmış
Yazılı bildirim olmadan işten çıkarılmış olmazsınız ki.
Telefon bir şey ifade etmez. "Evet, aradık ve işle ilgili bir şey konuştuk" derse yapabileceğiniz bir şey yok.
Cevap: YAzılı beyan olmadan işten çıkarıldım.Ağustos ssk primi 30 gün üstünden yatırılmış
Öncelikle teşekkür ederim.
Firma bana ağustos ayı yarım maaşı banka üzerinden yatırdı.Ancak ağustos ve eylül ayı sgk primleri 30 gün üzerinden yatırmaya devam ediyor.Bense yeni bir işe girdim.Eski firmanın bu primleri yatırması benim açımdan bir sıkıntı olur mu?
Şimdiden teşekkür ederim.
Alıntı:
fossa rumuzlu üyeden alıntı
Firma bana ağustos ayı yarım maaşı banka üzerinden yatırdı.Ancak ağustos ve eylül ayı sgk primleri 30 gün üzerinden yatırmaya devam ediyor.Bense yeni bir işe girdim.Eski firmanın bu primleri yatırması benim açımdan bir sıkıntı olur mu?
Bu sorum atlandı galiba bu soruyu cevaplarsanız çok memnun olacağım.Bana bir zararı olur mu bu durumun ?
Alıntı:
fossa rumuzlu üyeden alıntı
Ağustos ayı prim ödeme gün sayınız ne ise, maaşınızın da aynı gün üzerinden tarafınıza ödenmesi gerekmektedir. SGK. fazladan yatırılmış bile olsa yatan paraya hayır demiyor. :)) Bu yüzden bir sakınca yok. Yeni bir işyerinde işe başladığınızı söylüyorsunuz. Çalışmadığınız halde, eski işyeriniz sgk primlerinizi neden hala ödüyor? Bunu anlayamadım.