İmzasız ve mühürsüz mahkeme kararı mümkün mü?
Eşim boşanma davası açmış ve bana söylemedi.Ben rastgele e-devletten öğrendim.Hemen mahkemenin kalemine gidip dilekçenin bir örneğini istedim ve bana dilekçe ile birlikte mahkeme kararının da bir örneğini verdiler.Dilekçede eşimin avukatı eşimin evi terkettiği,çalışmadığından bahsedip 800 tl nafaka bağlanma talebi de eklemiş. mahkeme kararında ise 500 tl nafakanın bağlandığı belirtliyordu. Mahkeme kağıdının sol altında ''katip 12345'' sağ altında ise 'hakim 12345' yazıyordu.. (12345'i rastgele yazdım, sicil numaraları yazıyordu..) Fakat bu sıfatların üzerinde ne mühür ne imza ne de isimleri vardı. Direkt yazıcıdan çıkmış kağıtlardı.. Anlayamadım olayı.
Cevap: İmzasız ve mühürsüz mahkeme kararı mümkün mü?
Elektronik imza kullanmışlardır..
Alıntı:
Owner rumuzlu üyeden alıntı
Elektronik imza kullanmışlardır..
Elektronik imza, birisine verilen kağıda basılı (hardcopy) bir belge için kullanılamaz. Elektronik imza, belge elektronik ortamda (Örneğin mail ile) yollandığında kullanılan bir yöntemdir.
Örneğin telekom, ttnet v.s. faturaları eğer size mail ile geliyorsa, bunlar elektronik imzalıdır. Kağıt olarak geliyorsa matbu imzalıdır.
Elektronik imza örneğin şöyle bir şeydir:
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v0.9.7 (GNU/Linux)
iEYEARECAAYFAjdYCQoACgkQJ9S6ULt1dqz6IwCfQ7wP6i/i8HhbcOSKF4ELyQB1
oCoAoOuqpRqEzr4kOkQqHRLE/b8/Rw2k=y6kj
-----END PGP SIGNATURE-----
Sonuç olarak bendeki imzasız,mühürsüz, isimsiz kağıt nedir ? Bir de sağ üstte ''tensip tutanağı'' yazıyor.
İmzanın varlığı veya yokluğuna neden takıldınız bu kadar. Hakim kararını vermiş. İllaki o tensip tutanaklarının imzalanmış olanları da vardır dosyada. Size çıktının bir sureti verilmiş hakkınızda ne karar alındığını görün diye. Çok istekli iseniz gidin hakime " bunu neden imzalamadınız, imzalayıp verin " deyin. o da imzalayıp verir size.
Hakkınızda gıyaben bir duruşma yapılmış, gıyaben nafakaya hükmedilmiş, bununla ilgili olarak karşı beyanda bulunmak varken siz hala imzalara takılıyorsunuz.
Siz hakkınızda sizin haberiniz olmadan açılan dava ve verilen nafaka hükmüne dair bilgiler edinmeye bakın.
Gidin hakimin uygun olduğu bir saatte kendisi ile görüşün. Ya da bir avukat tutun davanızı takip edin.