-
Dolandırıldım mı?
1,5 yıl önce müteahhit tarafından alanı 500m2 olduğu belirtilen, site içinde bir villa satın aldım. Toplamda 16 adet villa var. Her villanın kendine ait kaldırım taşı ile de çevrelenerek belirtilmiş bahçesi var. Ve de araç koyma yeri. Şu anda kat irtifakı tapusuna sahibim. Tapuda 150/2500 şeklinde arsa payım belirtilmiş. Sahip olduğum bloğun adı da yazıyor.
Ancak satın alırken bize ait olduğu söylenen bahçeye ortak kullanım alanı deyip, sahiplenmeye başladılar. Benim istemediğim herşeyi bahçemde yapıyorlar. Bahçeme ve ektiklerime zarar veriyorlar. Çit bitkilerimin boyunu yarıya indirerek kestiler. Dünya para verip aldığım villanın bahçesi benim değil mi?
Şu anda kat mülkiyeti tapusuna geçiş aşamasındayız. Yapı kullanım izin yazısı bekleniyor.
Acaba kat mülkiyetine geçişte benim satın aldığım bahçe de belirtilir mi? Bahçemin neresine sahip olduğumu nasıl öğrenebilirim.
Yoksa ben bi dünya para verdim, ama bahçe tapumda değil mi?
çok çaresiz kaldım..
-
Cevap: Dolandırıldım mı?
Yazdıklarınıza göre dolandırıldığınızı düşünüyorum. 150/2500 sayısı, toplam arsa yüzölçümünün size düşen miktarı demektir. 150 metrekarelik alana, bina ve bahçe dahildir. Binanız brüt 100 metrekarelik alana sahipse bahçeniz sadece 50 metrekare ile sınırlıdır. Kat irtifakı tapusu, arsa payına ait senettir. Bu bilgileri, villayı satın alırken tapu müdürlüğünden teyid etmeniz gerekirdi.
-
Tapuda yüzölçünü ne kadar yazıyor? 2500 m2 mi 8333 m2 mi başka bir şey mi?
Ayrıca cinsi hanesinde ne yazıyor? Müstakil binada "kat irtifakı" nasıl oluyor anlamadım çünkü.
-
Tapuda yüzölçünü ne kadar yazıyor? 2500 m2 mi 8333 m2 mi başka bir şey mi?
Ayrıca cinsi hanesinde ne yazıyor? Müstakil binada "kat irtifakı" nasıl oluyor anlamadım çünkü.