İşten çıkarılma kodu olrak 4 yazıyor
Iş yerinden çıkış kodum 4 olarak yazıyor ama sgk çıkış kağıdında yazıyor.daha ibraname imzalamadım.bildim kadarıyla ibranamede açıkça yazması gerekiyor.yalnız benim işten çıkarılmamın sebebi maaşımı konuştum diye eger sebep gösterilen eğer farlı ise imza atmasam yada atsamda ama altına her türlü hakkım saklıdır desem yinede işe iade talebinde bulunsam hak sahibi olabilirmiyim?ayrıca işe iade davası açsam kazanırmıyım?
Cevap: Işten çıkarılma kodu olrak 4 yazıyor
Çıkış kodu olarak belirtilen 4 ün açıklaması: işveren tarafından belirsiz süreli sözleşmenin haklı bir neden gösterilmeden feshidir.
Bu sebeple fesihte, 30dan fazla çalışan varsa o işyerinde ve 6aydan uzun süredir çalışıyorsanız, fesih tarihinden veya yazılı olarak bildirildi ise bildirim tarihinden itibaren 30 gün içinde işe iade davası açabilirsiniz.
sayın erdoğan bey öncelikle teşekkürler...evet 30 dan fazla çalışan var.6 aydan da fazla çalıştım tam 1 sene 8 ay.ayrıcada fesihi yazılı olarak önce sözlü yaptı.yani aynı gün çıkışımı yaptı.daha bugüne kadarda sgk kağıdan başkada hiç bir şeye imza atmadım.ayın 15 de veya 18 gibi maaş döneminde zannedersem kıdem ve ihbar tazminatlarımı alacam.bu durumda da bana ibraname imzalatacaklar bu durumda ibranameye her türlü hakkım saklıdır diye yazsam yinede dava açsam hak sahibi olurmuyum?davayı açsamda kazanırmıyım bu maddeye göre?açtıgımda da çıkışımı daha önce sizlerle paylaştığım konu yüzünden verdiğini söylerse.çünkü o konuyla ilgili şikayetçi olmuştum.
Şurayı (gerekirse birkaç defa) okur musun?
Eminim işine yarayacak bilgiler var:
https://www.hukuki.net/showthread.php...onulabilir-mi&
Alıntı:
fedai rumuzlu üyeden alıntı
sayın erdoğan bey öncelikle teşekkürler...evet 30 dan fazla çalışan var.6 aydan da fazla çalıştım tam 1 sene 8 ay.ayrıcada fesihi yazılı olarak önce sözlü yaptı.yani aynı gün çıkışımı yaptı.daha bugüne kadarda sgk kağıdan başkada hiç bir şeye imza atmadım.ayın 15 de veya 18 gibi maaş döneminde zannedersem kıdem ve ihbar tazminatlarımı alacam.bu durumda da bana ibraname imzalatacaklar bu durumda ibranameye her türlü hakkım saklıdır diye yazsam yinede dava açsam hak sahibi olurmuyum?davayı açsamda kazanırmıyım bu maddeye göre?açtıgımda da çıkışımı daha önce sizlerle paylaştığım konu yüzünden verdiğini söylerse.çünkü o konuyla ilgili şikayetçi olmuştum.
İbra belgesibe dediğiniz şekilde yazabilirsiniz elbette.
Dava da açabilirsiniz.Açtığınız davayı kazanırmısınız,(işe iade davası ise ) tahminim kazanırsınız.
sayın senoleker,sayın Erdoğan Kırcalı ilginiz için teşekkürler.işe iade davası açacam.şimdi benim tam anlamadıgım ibranameye her türlü hakkım saklıdır yazsam bir faydası olmaz mı yani?sayın senoleker linki açtım ama tam anlamıyla anlamadıgım için sordum tekrar bu soruyu kusura bakmayın?