Geçmiş dönemlere ait üniversite harç borcu hakkında
merhaba.benim geçmiş dönemlere ait harç borcum vardı.faiziyle epey birikmiş.bu dönem ders seçebilmem için önceki borçlarımı da yatırmam gerekiyordu.
bugün tesadüfen Öğrenci Katkı Payları Öğrenim Ücretleri İle İlgili Esaslar Ve Öğrenci Katkı Payları Ve Öğrenim Ücretlerine İlişkin Resmi Gazetede Yayımlanan yazıyı gördüm
Katkı payı ve öğrenim ücretini süresinde ödemeyenler hakkında yapılacak işlem
MADDE 2- (1) Öğrenci katkı paylan ve öğrenim ücretleri, ilgili dönem başlarında kayıt olma veya yenileme sıralarında ödenir. Süresi içinde katkı payı veya öğrenim ücretini ödemeyenler ve mazeretleri ilgili yükseköğretim kurumunun yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
(2) Kayıt yaptırmadığı için öğrencilik haklarından yararlanmayanlar daha sonraki dönemlerde kayıt yaptırmaları halinde, öğrencilik haklarından yararlanmadığı döneme ait katkı payı ve öğrenim ücreti ödemezler.
http://www.egitimekrani.com/haber.ph...#ixzz1XS0iZ3zt
bu karar resmi gazetede 26 ağustos 2011de yayınlanmış.benim harç borcum bu tarihten önceki dönemlere ait.okul eski dönem borçlarımı benden talep ediyor.
bu kanundan geçmişe yönelik faydalanabilir miyim?