Cevap: Sanalpos tan sahte kart
Şu ana kadar 46 kişi konuya bakmış ama hiç fikir beyan eden olmamış. İlginç. :(
Arkadaşlar yardım edecek bilgi ve belge verebilecek arkadaşlara emeğinin karşılığını ücret olarak verebilirim. Teşekkürler.
Merhaba hocam,
Bence bankalar ile uğraşmayın sözleşmede yazan kurallar tamamen onları lehine yani o parayı ödemek zorundasınız bir yolunu bulup elbet alacaklar bence mağdur kişiye ödemesini yapın birde sitenizden online alışveriş yapan kişinin ip 'si üyelik bilgileri vardır.Bence o bilgileri alarak savcılığa başvurun en azından karşıdaki kişi işlediği suçun cezasını ödesin bir ihtimalde parayı temin edebilirsiniz.
Birde öneri olarak ;
3D Secure Sistemine geçin ve bir SSL Sertifikası edinin.
Geçmiş olsun dileklerimle , hayırlı günler.
Parayı ödediğim zaman ben mağdur olacağım. Hem param gidecek hem de göndermiş olduğum ürünler gidecek. (Zaten gitti) 2008 yılında 3D sistemi henüz yeni gelişiyordu, SSL sertifikam tam idi.
Banka benden 5.5 ay sonra yazılı olarak parayı istedi. Bu arada ben suç duyurusunda bulunamadım. Banka sahte kartı kullanan A.A. yı zaten Cumhuriyet Savcılığına verdi ancak "faili meçhul" oldu. Benim bu olayda ne kusurum nede hatalı işlemim var. Asıl hatayı işleyen bankadır, Sahte kredi kartına onay vererek satış işleminin başlamasına sebep olmuştur. Burada hatalı olan banka cezasız mı kalacak? Adeta sahtekarla işbirliği yapmış gibi bir durum mevcuttur. :k
Teşekkürler.
Bencede sizin bir kusurunuz yok.Ancak imza ettiğiniz söleşmede işin tüm riskini üstlenmişsiniz.Bu sözleşme gereğince özellikle ''ÜYE İŞYERİ, bu maddede yer alan işlemler nedeniyle ortaya çıkabilecek zararlardan şahsen ve sınırsız olarak sorumludur.'' kısmı oldukça dikkat çekici.Bankalara bu sözleşmeleri tecrübeli bir avukat topluluğu hazırlar ve hemen herşey bankanın leyhinedir.Bu saaten sora rızanızla ödermisiniz bilmiyorum ama ödemezseniz 2 LCD TV parasına ek olarak yasal faiz ve masraflarda sizden tahsil edilebilir diye düşünüyorum.Daha fazla zararı göze alıyorsanız bir avukat tutup hukuk mücadelesine girin derim.Belkide mahkeme size hak verecek bunu bilemeyiz.Kolay gelsin.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Bencede sizin bir kusurunuz yok.Ancak imza ettiğiniz söleşmede işin tüm riskini üstlenmişsiniz.Bu sözleşme gereğince özellikle ''ÜYE İŞYERİ, bu maddede yer alan işlemler nedeniyle ortaya çıkabilecek zararlardan şahsen ve sınırsız olarak sorumludur.'' kısmı oldukça dikkat çekici.Bankalara bu sözleşmeleri tecrübeli bir avukat topluluğu hazırlar ve hemen herşey bankanın leyhinedir.Bu saaten sora rızanızla ödermisiniz bilmiyorum ama ödemezseniz 2 LCD TV parasına ek olarak yasal faiz ve masraflarda sizden tahsil edilebilir diye düşünüyorum.Daha fazla zararı göze alıyorsanız bir avukat tutup hukuk mücadelesine girin derim.Belkide mahkeme size hak verecek bunu bilemeyiz.Kolay gelsin.
Teşekkür ederim.
Durum mahkemelik oldu zaten, Sulh hukuk da duruşmalar devam ediyor. Bilirkişiye gönderildi ancak bilirkişi eksik bilgi ile geri gönderdi. Yeniden bilirkişiye eksik bilgiler temin edilerek gönderilecek. Yalnız önceki bilirkişi Banka Emeklisi bir kişi idi bu sefer de benim dilekçem üzerine Bilgi işlem uzmanı ve hukuk bilgisi iyi olan başka bir bilirkişiye gönderilmesi söz konusu.
Bu foruma yazmam da ki maksat; hukuk bilgisi iyi olan Avukat arkadaşlar la ihtiyacı olan kişilerin karşılıklı yazışmaları ile çözüm yolu bulmalarıdır. Bende bu yoldan giderek; benim durumum sanmıyorum ki Türkiye'de ne bir ilktir nede son olacaktır. Bu nedenle daha önce sonuçlanmış bu ve buna benzer davalar var ise o davaların sonuçlarını araştırıp bana yardım edecek birileri olur diye yazdım. Tabi ki emeği geçen kişilere emeklerinin karşılığı verilecektir.
Anlaşılan bilişim suçları bürosu mangal partisi yapmaktan görevini yerine getirmiyor.. 11. duruşma zaten mahkemenin ayıbı.. Tanıkların dinlenmesine, belgelerin incelenmesine, sahte kredi kartını kullanan dolandırıcının azarlanıp kızılmasına :) ve bir daha yapmaması için kulağının çekilmesine gelecek duruşmada bunlara karar verilmesine karar verilmiştir. Hak verilmez alınmaz sadece yer değiştirir..
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
11. duruşma zaten mahkemenin ayıbı..
:)
Sekiz evlek tarla, bir geverlik su,
Yüz yılda höküme bağlanmaz mı bu?
Kazanmasam da hu, kazansam da hu!
Canım ta burnuma geldi hâkim beğ.
(ABDURRAHİM KARAKOÇ)
31 Ocak 2012 de 13. duruşma olacak. Bakalım bilirkişiden cevap gelecekmi ?
Forumda aynı konudan zarar görenlerde var. Bu konu ile ilgili bize bilgi verecek yokmu?
Evet 13. duruşma da geçti. Bilirkişiden rapor geldi. Bu kez rapor istediğim gibi geldi, raporun son satırında %100 banka kusurlu diye yazıyor. Bankanın avukatı süre istedi. Büyük ihtimalle dava 14. duruşma da benim lehime sonuçlanarak bitecek gibi. 27 Mart 2012 de 14. duruşma gerçekleşecek.