Cevap: Tapuda düzeltme problemi
Sayın üye: Tapu çalışanı olarak meslekdaşlarıma anlam veremedim, doğum tarihi düzeltilmesi bağlı olan mahalli idare birimlerine ilmuhaber düzenlenerek size verilir ve bağlı bulunan nüfus idaresine bir üst yazı yazılmak suretiyle iki tarihte de aynı isim ve doğum yeriyle tutan başka bir şahıs olup olmadığını ve nüfus kaydının istendiğine dair sorulur. bunun cevapları bize geldiğindiğinde gerçekten yanlış tarihte aynı özelliklerde bir kişi yoksa ve ilmuhaberin yanıtı da olumluysa tashih yapılır hatta doğum tarihi tashihi ilgili dosyasına bahsettiğim evrakları koymak suretiyle yapılır. Ayrıca Tapuda işlemler anlaşma yoluyla değil işlemin niteliğiyle ilintilidir, örneğin taksim harcı gayrimenkullere biçilen değer yani beyan değeriyle ilgili olarak verasete iştirak ya da müşterek mülkiyet esasına göre olan gibi durumlarlarla değişim gsterir. size harç oranlarını yazıyorum buna göre kendiniz de hesaplayabilirsiniz. Tashih: 59.20 + döner sermaye. İntikal: döner sermaye. Taksim: döner sermaye + beyan değer toplamının binde 9.9 u. Kolaylıklar diliyorum...
"bunu ancak mahkeme yoluyla düzeltebileceğimi söyledi."
tamam sende mahkeme masrafımız nedir sayın müdürüm diyecektin fazla uğraşmayacaktın. sende olayı anlamışsın ama geç anlamışsın :) Seni biraz uğraştırmışlar.
İşini halletti isen boş ver 1.000 tl için kimse ile uğraşmana değmez.
Her zaman dediğim gibi uğraştıranı var , bilgi vereni var, bilgi vermeyeni var.
Sayın ceza hanımada bilgi için ayrıca teşekkürler. Kendisine gerçekten saygı duydum.
teşekür ederim arkadaşlar.cevap yazma zahmetinde bulunduğunuz için.