Cevap: İşe iade ve hamilelik
arkadaşlar yetki itirazında yetkili mahkeme belirtilmemişse neler olur izahı var mı
Alıntı:
energyy rumuzlu üyeden alıntı
vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkür ederim.04/11/2010 tarihinde çalıştığım iş yerinden 16/07/2011 tarihi ihbarıyla 12/08/2011 tarihinde çıkarıldım.15/08/2011 tarihindede işe iade davası açtım.şuan hiçbir avukatım yok.ankarada açmam gereken davayı sincanda açtım.bu sebeple 1-0 yenik başladım.hamileliğim bahane gösterildi işveren hiçbir haklı sebep göstermeden beni işten çıkardı.dava cevabındada şirketin avukatı ekonomik sıkıntılardan demiş ve sürekli izin almamdan demiş ama ben izin almadım.hastaneye bile haftalık iznimde gittim.buna rağmen parmak izi kayıtları ve isterlerse şahit ifadelerinin olduğunu yazmışlar.eğer işten çıkmasaydım 15/10/2011 tarihinde doğum iznime ayrılacaktım.bu hakkımdan yararlanamadım mağdur oldum.1220 tl den bildirilen sigorta ücretimi iş sözleşmesinde 971,25 tl olarak göstermişler.şimdi bu davaya görevsizlik kararı verileceği aşikar çünkü 25/10/2011 tarihine duruşma günü verdiler.sonra bir iki ay daha derken bu tarih ocağı bulacak doğum iznimden yararlanamayacağım gibi doğumdan dolayı işime tekrar başlamam sıkıntı olacak.ayrıca şirketi temsil eden avukat iki kişi ve görevsizlik kararı ve davanın reddinden sonra iki avukatlık vekalet ücreti ödeyeceğim tek avukatlık mı ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim.birde ıslah dilekçesi verme şansım var mı?
İşyeriniz neredeydi? (merkezi değil, bizzat çalıştığınız yer)
bir avukat arkadaş ile anlaştım çalıştığım yer ankara idi ben davayı sincanda açtım yetki itirazında bulundukları için mahkemede yetkisizlik kararı verdi tabi yetki itirazı yaparken ankara mahkemeleri yetkilidir diye belirtmedikleri için humk'na göre yetki itirazları geçersiz gibi geldi avukatımla birlikte yetki itirazına itiraz etmek için yargıtaya temyize gönderdik tabi elimizde emsal kararlarda var bununla ilgili ayrıca artık işe iade pek söz konusu değil çünkü eşim doğum yapmak üzere artık gene elimizdeki emsal kararlara göre bir tazminat almaya çalışacaz bu uzun bir süreç olacak ama olsun bizde vakit var ayrıca bu davayı kazanırsak haftalık 45 saatten fazla çalıştığı süreler içinde mesai ücreti için dava açıcaz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler temyiz durumumuz için sizinde fikir ve yorumlarınızıda alabiliriz saygılarımla