Bankadan hesap açarken !!!
ben yakınlarda maaş hesabı nedeniyle bir özel bankadan hesap açma durumunda kalacağım malum bankalar hesap açma işlemlerinde nufus kagıdı fotokopisi istemektedir ve ben bu konudan tereddüt etmekteyim çünkü güncel basın ve internetten nufus kagıdı fotokopileriyle neler yapılabileceğine dair bir çok şey okudum ve gördüm bankadan hesap açarken nufus kağıdı fotokopimin üzerine tarih ve neden bu fotokopiyi çektiğime dair yazı yazsam banka sorun çıkarır mı böyle birşeye gerek varmı uzman avukat arkadaşlar bu konuya cevap verirlerse sevinirim ?
Cevap: Bankadan hesap açarken !!!
güncell... umarım yetkili birisi cevap verir !!
ben yetkili değilim ama cevap verebilirim....
kötü niyetliler fotokopiyi değil de nüfus bilgilerini yada kaybolan nüfus kağıdına
fotoğraf yapıştırıp sahtecilik yapıyorlar....
kişinin üzerine şirket falan açıyorlar yada cep numarası alıyorlar..
bunun da önlemi olması lazım...
tarih ve çekme nedenini yazarsanız bir sorun olmaz...
ama gerek yok, kötü niyetli birisi o fotokopiden temiz bir kopya çıkaracaktır
fakat nüfus kağıdı kopyası kimsenin bir işine yaramaz diye düşünüyorum
bu işlemler fotokopi ile de yapılıyor diye biliyorum adına şirket kurma çek oluşturma vss gibi umarım yetkili avukat birileri cevap verebilirler bu konuya bankanın çektiği fotokopiye tarih ve nedenini yazsam sorun cıkarırlarmı
forumda bu konuyu takip eden bir avukat yada uzman kişiler varsa yanıtlarını bekliyorum !!!!
bir bankaci olarak, boyle bir islem hic duymadim simdiye kadar. Su ana kadar hic kimse bir bankadan kimlik fotokopisyle sahtekarlik yapmamistir. Bu kadar paranoyak olmaniza gerek yok.. Ayrica hadi diyelim sizin adiniza her turlu sahtekarligi yaptilar. Bu konuda hakkinizi aramak icin mahkemele var. Kimligi baska turlu calinmis yada bulunmus kisiler adina acilan, sahte sirket yada cek karnesi vb sahtekarliklarda eninde sonunda mahkemede o kisinin siz olmadiginizi ispatlarsiniz.
Üzerine' hesap açmak için bankaya ibraz edilmiştir' diye not düşerseniz bir problem çıkmaz.
muhsint72 << bunun paranoyaklıkla alakası yok dünyanın yüzbin türlü hali var tedbir senden takdir ALLAH'tan ...kapını kitli tut komşunu hırsız tutma gibi sözleri size tekrar tekrar hatırlatmam yersiz olur sanırım neyse polimiğe girmicem... kimlik fotokopisinden günümüzde neler yapıldığını hepimiz görmekteyiz umarım en kısa sürede bu boşluklar düzeltilir..