Tedbir nafakası içinde bulunulan yaşam koşullarına uyması için arttırılabilirmi?
Merhabalar..
Çocuğuma tedbir nafakası bağlandığında kreş çağında değildi şimdi krese kayıt yaptırmam GEREKİYOR ve bağlanan tedbirin miktarının 2 3 katı sadece kreş masrafına gitmesi lazım bunun yanında yemesi içmesi giymesi gezmesi oyuncağı olsun herseyi masraf istiyor ve babası hiç artı olarak yardımcı olmuyor bana.Herşeyi tırnaklarımla ben yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Sizlere ÇOCUK İÇİN BAĞLANAN TEDBİR NAFAKASININ YASAM KOŞULLARINA UYMASI İÇİN ARTTIRILIP ARTTIRILMAYACAĞI nı sormak istiyorum.. ?
Cevap: Tedbir nafakası içinde bulunulan yaşam koşullarına uyması için arttırılabilirmi?
Çocuğunuzun kreş eğitim vs masraflarına dair belgeler (fatura / irsaliye / teklif vs) ile aile mahkemesinde nafaka arttırım davası açarak nakafa miktarının yeni koşullara göre yeniden belirlenmesini isteyebilirsiniz.
Cevap: Tedbir nafakası içinde bulunulan yaşam koşullarına uyması için arttırılabilirmi?
Henüz maddi imkanım elvermediği için krese yazdıramadım.Tedbirin miktarı artmalı ki kres kaydını yaptırabileyim.. Nafaka artırım davası devam eden boşanma davası içerisinde talep edilebilirmi?
babası ilkkez bizi yanına çağırıp mahkemeye ilgileniyor havası vermek için masraf yapmıştı ve onuda mahkemeye ben ilgileniyorum oğluma pantalon aldım ekmek aldım mayo aldım filan diye masrafını göstermiş. Şimdi ben o sunduğu fauraları kendi adıma delil olarak kullanabilirmiyim? Babasınında belirttiği gibi masrafları çok oluyor diye vs desem .. ? ;) kres ücretsiz olmayacağına göre muhakkak onunda gideri olacaktır malum.. bunu ıspatlamaya gerek yoktur herhalde ?