Maaş Bodromda Fazla Mesai
İş yerine daha önce çalışan arkadaşlar fazla mesaiden dolayı dava açmışlardı şimdi bizim maaş bodrolarımıza fazla mesai gösteriliyo ama biz bu mesaileri almıyoruz maaş bodrolarınıda mecburen imzalıyoruz imzalamazsak işimizden olacagız ne yapmalıyız iş mahkemesine gittiğimizde bu mesaiyi almış gibimi gözükürüz ne yapmalıyız cok fazla çalısıyoruz çalışma saatlerini yazdıgımız defterleri kaldırdılar hiç bişey kanıtlayamıyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz teşekkürler
Cevap: Maaş Bodromda Fazla Mesai
yokmu yardımcı olacak birileri genel olarak baktım bicok soruya cevap verilmemiş
Maaş ödenmiyor mu?
Para almadan aldım diye kağıt mı imzalıyorsunuz?
Yani mesela 100 lira veriyorlar 150 lira aldım diye mi imzalatıyorlar?
Orada kaç kişi çalışıyorsunuz? Maaş bankaya yatmıyor mu?
maaş ödeniyor ödendikten sonra bodro geliyor ama 350 tl civarı fazla mesai gosteriliyor ama o mesasi ucretı bıze verilmiyor imzalamassak işten cıkartırız dıyorlar biçok şubesi var 250 kışi vardır toplam calısan maas bankaya yatıyor
Yazınızda hiç nokta ve büyük harf olmadığı için cümleleri birbirinden ayırmakta zorlandım. Ama anladığım şu:
Size bordro veriyorlar, siz imzalıyorsunuz, paranız bankaya yatıyor. Ancak bankaya, imzaladığınız bordroda yazandan 350 lira daha az para yatıyor.
Örneğin 1350 liralık bordro imzalıyorsunuz ama 1000 lira yatıyor. öyle mi?
Sizde de bu bordronun örneği var mı?
Bordro dediğiniz çarşaf liste mi?
"Bankadan kredi alacağım, bordro istiyorlar" deyin ve bordro alın. Onun üstünde ne yazdığına bakın.