Evimi elimden almak istiyorlar
Merhaba
Benim adım Mesut Uğur Gaziantep de ikamet ediyorum bundan yaklaşık 8 sene önce babamdan bize miras kalanlar arasında olan bir evin hisselerini annem ve kardeşlerimle paralarını ödeyerek satıl aldım annem benimle bu evde yaşıyor lakın son 2 senedir eşimle devamlı kavgalılar annem beni son günler beni mahkemeye verip evi geri elimden alıp beni ve ailemi evden kovmak istiyor bu mümkün mü???
umarım beni bu konuda aydınlata bilirsiniz.
saygılarımla
Mesut uğur
Cevap: Evimi elimden almak istiyorlar
evin tapusu kimin üzerinde? diğer hissedarların parasını ödediğini söylüyorsunuz..elinizde bu ödemelerle ilgili banka dekontu vs varsa sorun çıkmaz.
öncelikle hızlı cevabinız için teşekür ederim
evin tapusu benim üstüme ve ödemeyi tapu dairesinde nakit olarak kendilerine tapu memurun huzurunda teslim etmıştım bu nedenden dolayı malesef elimde bir dekont yoktur
Tapu memurunun önünde hissedarlara ödemeyi yaptı iseniz...ki bu da tapuda akit tablosuna olduğu gibi işlenmiştir. Dolayısı ile bir sorun yaşamazsınız.
Bir yanlış anlaşmayı önlemek adına:
Tapunun üzerindeki tescil tarihine bakın. Tapunun sizin adınıza tescil tarihi, babanızın vefatından önce mi sonra mı?
Alıntı:
damn rumuzlu üyeden alıntı
Tapu memurunun önünde hissedarlara ödemeyi yaptı iseniz...ki bu da tapuda akit tablosuna olduğu gibi işlenmiştir. Dolayısı ile bir sorun yaşamazsınız.
Bunu duyduma çok sevindim teşekür ederim
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bir yanlış anlaşmayı önlemek adına:
Tapunun üzerindeki tescil tarihine bakın. Tapunun sizin adınıza tescil tarihi, babanızın vefatından önce mi sonra mı?
tapunun tescil tarihi babamın vefatından sonra
Sayın üye. yukarıda akit tablosuna işlenmiştir diye bir ibare okudum. Tapuda akit alınırken paranızı aldınız mı diye sorulur, ve şahsın beyanı esas kabul edilir. biz gerçekte paranın alınıp alınmadığını bilemeyiz. Buna benzer satışlar sonrasında mahkeme tarafından tescil iptal davasına konu olabilir de. Ödemeyi tapuda gerçekleştirdiyseniz kamera kayıtlarının mahkemede çok geçerli bir delil olacağını söylemem gerekir zira tapu memuru uzun zaman geçmiş olduğundan sizin ödemeyi yaptığınızı hatırlmıyor olabilir ki bu nitelik bakımından kamera kaydıyla karşılaştılrılamaz bir durumdur. Kolay gelsin.