Sözleşmenin yerine getirilemeyeceği belli
Arkadaşlar bir gayrimenkul firmasından daire satın aldım.Fakat aldığım dairenin daha temeli bile atılmadı.Duyduğum kadarıyla gayrimenkul firmasının durumu hiç iç açıcı değilmiş.Sözleşmem de dairenin teslimi ruhsat tarihinden itibaren iki yıldır hükmü var.İki yıl 2012 nisan ayından itibaren doluyor.Sözleşmede ayrıca dairenin gecikmesi halinde kira bedeli gayrimekul firması tarafından ödenir hükmüde var.Fakat bu firmanın durumu hiç iyi olmadığından daha evin temeli bile atılmadığından ben şimdiden dava açıp ödediğim miktarı ve senetlerimi geri almak istiyorum. Çünkü mal varlığı olan bir firma.Sözleşme süresi dolmadan bu firmaya dava açıp ödediğim parayı ve senetlerimi geri alabilir miyim?Çünkü dairemi teslim edemeyecekleri aşikar.Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Sözleşmenin yerine getirilemeyeceği belli
Nasıl bir inşaat yapılacağını bilmiyorum ama, 4 ay sonra bile temel atsalar, dedikleri tarihte yetiştirme ihtimalleri var.
Şirketin de mal varlığını, nakit durumunu v.s. ne kadar iyi biliyorsunuz ki yapayacaklarını düşündürüyor size?
Yani kısaca sözleşmenin yerine getirilemeyeceğinin belli olduğunu neye dayanarak söylediğinizi anlamadım.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl bir inşaat yapılacağını bilmiyorum ama, 4 ay sonra bile temel atsalar, dedikleri tarihte yetiştirme ihtimalleri var.
Şirketin de mal varlığını, nakit durumunu v.s. ne kadar iyi biliyorsunuz ki yapayacaklarını düşündürüyor size?
Yani kısaca sözleşmenin yerine getirilemeyeceğinin belli olduğunu neye dayanarak söylediğinizi anlamadım.
erzurum,edirne bölgelerinde yaptıkları konutlar haczedildi.Tekirdağ konutlarındaki müteahhit alacağını hacz yoluyla aldı.Bugüne kadar yaptıkları konut projelerinin hiçbirini malesef bitirememişler.
Tipik dolandırıcılık numaraları.Çekler,senetler iç içe geçmiş karmakarışık alacak olayları.Kimseye tek kuruş ödeme yapmamaları.Bütün işçilerin çalışmayı bırakması.
Her aradığımda yüzlerce yalan söylemeleri.Şimdi Kayseri ve Kocaeli de varlık göstermeye çalışyorlar.İnanılmaz tehlikeli bir inşaat firması.Sürekli reklama para harcıyorlarki daha fazla insandan para toplayalım.Bir tek konutu bile hak sahibine teslim edememişler.Bir hukuk yolu gösterin lütfen.Sözleşmeleri dolmadı.Buna rağmen dava açabilir miyim.
sakarya ve adanada da faaliyet gösteriyorlar.Allah herkese ev nasip eylesin.Benim sorunum çözüldü.Dilerim gayrimenkul konusunda soun yaşayan herkes sorunlarını halleder
Durumu anladım. Gerçekten kötü durum. Konu ile ilgili bilgisi olan birisi bir yol gösterir umarım.
madem size özel mesaj atmak için 29 mesaj lazım.alın size 29 mesaj.Nerden kayıt oldum buraya.Hersey yasak.İleti bile düzenlememiyor.
222222222222222222222222222222222
hukukta buna arkadan dolaşmak denir
3333333333333333333333333