Başka bir işe başlama sonucunda fabrikanın kıdem tazminatını vermek istememesi
20.03.2006 tarihinde başladığım işyerime 05.09.2011 tarihinde işten ayrılacağım diye ihbar süresini belirten bir metin yazdım. fakat daha önceden konusunu açtığım kıdem tazminatımı almak isteğim kabul görmedi.ihbar süresi 8 hafta . fabrikanın bana ihtiyacı olduğu söylendi ve ben iş arama izinlerimi kullanmadan işyerinde çalıştım ve sürem dolunca ayrıldım. sormak istediğim kıdem tazminatımı alabilirmiyim.
1-işyerim resmi bordro vermiyor.hiç vermedi.imzalı maaş bordrom yok.
2-fabrika bursa da ben işe girdiğimden beri gölcükteyim.yaşamak istememe nedeni ile,
3-ailevi bir neden göstererek
4-fabrikadan bir iki kişi şahit göstererek
5-beş yıllık süreçte bir iki kez yanlış ücret hesaplamaları göstererek
kıdem tazminatımı talep etme şansım doğar mı ? teşekkürler.
Cevap: başka bir işe başlama sonucunda fabrikanın kıdem tazminatını vermek istememesi..
Yazılı olarak istifanızı verip ihbar süresini beklemişsiniz ve işten ayrılmışsınız.
Eğer sözünü ettiğiniz 5 maddeden birini ya da birkaçını öne sürerek tazminat isteyecek idiyseniz, bunu daha önceden yapmanız gerekliydi kanaatimce.
Size bordro verilmemesi, ailevi neden, şahit göstermek (ne konuda şahit ki?) yanlış bordro hesabı konularının sanırım hiç biri haklı fesih imkanı vermeyecekti zaten.
Bordro istediniz mi? Bordro hatasını söylediğinizde düzeltmediler mi?
Cevap: başka bir işe başlama sonucunda fabrikanın kıdem tazminatını vermek istememesi..
1-bordro da eksik ödeme var ama imzalı logolu maaş bordrosu hiç almadım.maaş bordrosu vermek zorunda değiller mi? çıkışta ıslak imzaları da yok ellerinde.
2-şahit ise bir nedene dayalı çıktığımı kanıtlayabilirsem şahit olabilecek çalışanlar var.
3-hiç bir şekilde kıdem alamazmıyım. çünkü 5-6 sene çalışma söz konusu. 10 yıllık olan süreçte bir neden bulunamaz mı?
4-ihtar vb. şeyler ile süreç nasıl başlar. teşekkürler...