İhtarname ile istenen sözleşmelerin süresinde gönderilmemesi
AVM yönetiminden (Aynı zamanda vekil kendisinde vekalet var) noterden ihtarname ile adımıza yapılan kira sözleşmelerini ve kira gelirlerini gösteren belgeleri istedik. 12.08.2011 tarihinde ihtarnamenin ulaştığı noterce onaylandı. 7 gün süre içerisinde belgelerin gönderilmesini istemiştik. bu gün itibariyle hala belgeler gelmedi. Bu durumda;
1- AVM yönetiminin (vekil) nin kiracı ile adımıza bir sözleşme yapmadığını idda edip kiracıya yeni bir sözleşme yapılmasını ihtar edebilirmiyiz?
2- AVM yönetiminin istenen belge ve bilgileri tarafımıza zamanında vermemesi ve geçmişe dönük usulsüzlükler yapmış olması durumunda (Kiranın zamanında müvekkile ödememesi, geç ödemesi, başkası adına kullanması v.s.) özen borcunu yerine getirmediği dolayısıyla haklı azil nedeni sayılırmı?
3- Eğer haklı azil nedeni sayılırsa vekilin adımıza yapmış olduğu (varsa) kira sözleşmesinin geçersizliği ileri sürülebilir mi?
4- Şayet vekil ilgili dükkanın tarafımızdan satın alınmadan önceki sözleşme ile devam ediyorsa bu sözleşmenin geçersizliğini öne sürüp ve yeni şartlarla bir sözleşme yapılması istenebilir mi? yapmazsa tahliye yoluna gidilebilir mi?
Teşekkür ediyorum.
Cevap: İhtarname ile istenen sözleşmelerin süresinde gönderilmemesi
ben bu sitede avukatlarin yada hukukçuların neye görüş bildirdiklerini anlamadım. 3 adet soru yönelttim bir tanesine bile bir yorum alamadım. konumu anlaşılamadı çok saçma şeylermi soruyorum anlamadım. Ama en azından adminler bi cevap yazıp beni uyarabilirler.
ya ben bu siteyi anlamadım. 3 tane soru sordum ne bir cevap ne bir yorum alabildim:( sorularım mı saçma! açıklayıcı mı değil! anlamadım. Bari admin bana bi cevap yazarsa sorun bendeyse düzelteyim ama bu kadar okunup yorum yapılmaması ya avukat veya hukukçular çok bakmıyorlar bu siteye ya konuyu alakasız yerde açtım ya da cevap verecek derecede kaale alınmadı ne bileyim biri beni bilgilendirsin yahu
Size hukuki bir sorununuzu buraya yazarak buna çözüm bulacağınızı düşündüren şey nedir?
Site kurallarını: https://www.hukuki.net/showthread.php...um-Kurallar%FD okudunuz mu?
Çok şükür beklediğim olmasa da bir cevap alabildim. Ben hukuki sorunum çözülsün demiyorum sadece böyle durumlarda ne gibi yollar izlenebilir. Bu konularla ilgili varsa daha önceki yaşanmış olaylar tecrübeler varsa bunlar paylaşılabilir. Burası sosyal paylaşım sitesi değil mi? Konular tartışılır değil mi? Konularda bir olay üzerinde meydana gelirler. Bunlardan bir tanesi de benim sorunum olabilecek bir konu ise neden tartışılmasın. Hukuki boyutları konuşulmasın. Sorunuza gelince lütfen sitede açılan konulara ve cevaplarına bir daha dikkatlice bakınız böylece sorunumu buraya yazarak buna çözüm bulacağımı düşündüren şeyin ne olduğunu daha iyi anlayacaksınız diye umut ediyorum. Site genelde soru cevap üzerine yorumalardan oluşuyor. Benim merak ettiğim ben soru sormasını mı bilmiyorum? yoksa yanlış yerdemi soruyorum? yoksa gerçekten saçmalıyormuyum!? Lütfen samimiyetime inanın. Saygılarımla.