-
Dolandırıcılık
İyi günler ben nijerya ya telefon gönderdim e-mail yoluyla konuşuyorduk. Fakat karşı taraf paramı bahaneler uydurup göndermiyor. Yani dolandırıldım. Ben paramı almak için ne yapmam lazım hangi hukuki yollara başvurayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
Cevap: Dolandırıcılık
Nijerya da bu işi meslek haline getitmiş ve bu şekilde geçimini sağlayan inanılmaz sayıda insan var.Bunlar genelde 3 liralık mala 5 lira vererek yada 5 liralık malı 3 liraya satışa çıkararak bazen Nijerya'ya bazende avrupa ülkelerine paranın yada ürünün gönderilmesini istemektedir.Biraz araştırma yaparsanız olayın boyutunu öğrenirsiniz.Bu forumda bile benzer durumlar yazıldı.Hatta ne kadar doğru bilmiyorum Nijerya'ya giriş yapan dövizin ciddi bir miktarı bu paralardan oluşmakta deniyor.Ben artık herkez duymuştur sanıyordum bu durumu ancak duymuyanlarda varmış demek ki.Telefonun üstüne bir bardak su içebilirsiniz çünkü şimdiye kadar gidenin dödüğü görülmedi oradan.Yapılacak şey şu an etrafımızdaki herkesi uyarmak.Geçmiş oslun.
-
cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
-
Bir şey daha sormak istiyorum. Bu telefonu gönderdiğim adamla e posta yoluyla hala mesajlaşıyoruz ve bana paranın beklemede olduğunu yani bana göndereceği paranın eger ona başka elektronik eşya satarsam o zaman para aktif olacakmış ve sattığım eşyanın parasıyla birlikte gönderecekmiş. Tabiki ben buna inanmadım. Mesela onu kandırıp gönderdim desem (mesela bir oyuncak gibi birşey göndersem) gideceği adres belli zaten alacak adam da belli zaten. Bu yolla o dolandırıcılar yakalanamaz mı? Yani demek istediğim ordaki bir polisle irtibata geçilse o dolandırıcıları yakalayamaz mı? Ama nasıl irtibata geçilecek onu bilmiyorum. Alt tarafı bir telefon ama başkaların canı yansın istemiyorum. Bu konuda bir fikri olan paylaşabilir mi?