Dosyası açılmış, duruşması olmamış boşanma davasında tedbir nafakası isteği...
Selamlar... Arkadaşımın boşanma davasını takip etmekteyim. Davayı açtık 25 Ekim'de ilk duruşması var. Arkadaşım bayan ve 2,5 yaşında bir erkek çocuğu ile birlikte, eşinden ayrı yaşıyor. Davalı eş herhangi bir şekilde ne eşi ne de oğlu için maddi yardımda bulunmuyor. Bu nedenle duruşma gününden önce tedbir nafakası için ara karar isteminde bulunabilirmiyiz?
Teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz...
Cevap: Dosyası açılmış, duruşması olmamış boşanma davasında tedbir nafakası isteği...
Duruşma günü ne zaman ? Olsa olsa 1-2 ay sonrasınadır. Zaten nafaka istemleri davanın açıldığı tarihten geçerli olacaktır. Eşine ve çocuğuna maddi yardımda bulunmayan vatandaş ara karar çıksa bile yine ödemeyecektir. İlk duruşmada nafaka kararı çıkar (yada hakim ekonomik ve sosyal durum araştırması geldikten sonra değerlendirir, bu da bir sonraki duruşma demektir) geriye dönük olarak topluca alırsınız nafakayı. Ödemez ise icra yolu ile alırsınız. Yine ödemedi tazyik hapsi alır. Yatar - çıkar yine öder..
Cevap: Dosyası açılmış, duruşması olmamış boşanma davasında tedbir nafakası isteği...
Ben de öyle düşünmüştüm. Ancak, davacının maddi durumunun yetersizliğinden dolayı belki birşey yapılabilir düşüncesiyle fikir almak istedim. Teşekkür ederim ilginize...