Bırakılmak istenen Miras ve Üvey Anne
Kolay Gelsin... Konuya babam dan başlayım en ince ayrıntısına kadar anlatayım... Babam resmi nikahlı karısından çocuk olmadıgı için 2.ciyi almış ancak imam nikahlı olarak kalmış.... Bizde 2.ci eşinden doğmuşuz ve nüfüs kayıtlarına ise 1.ci eşinden oldu gösterip üvey annemize yani 1.ci eşinin üstüne kayıt ettirmiş...Babam 5 ay önce vefaat eetti... Benim üvey annemin yani babamın 1.ci eşinin mal varlıgı war , malları bize bırakmak istiyor üvey annem şuanda 72 yaşında ... Bİz avukata gittigimizde çocuklar üvey annem den olmadı için bize miras olarak bırakamıyormuş sanırım...Ama üvey annem daha önce Notere gidip malları paylaştırmış bundan 10 sene önce şu şekilde noter huzurunda söylemiş " falan filan evi falan filan arsası 1.ci çocugumun , falan filan evi falan firan arsası 2.ci çocugumun 3.cü cocuguna ise falan tarlası ben ölene kadar benim ben öldükden sonra bunların diye noter huzurunda imzalamış" bu geçerli olur mu.... Allah göstermesin Annem vefaat ettiginde üvey annemden olmadıgımız için kardeşleri malları paylaşabilirler mi...Paylaşmaları için ne yapmamız gerekir veya tapuya gidip bütün malları üzerimize mi aldıralım yardımcı olursanz sevinirim mesajınızı bekliyorum....
Cevap: Bırakılmak istenen Miras ve Üvey Anne
Siteyi tebrik canı gönülden tebrik ederim....Cevaplar beni rahatlattı
Bu sitede cevap vermek gönüllülük esasına dayanır. Kimse size cevap vermeye mecbur değildir.
Yazdıklarınızdan anladığıma göre, nüfus cüzdanınızda anne adı olarak babanızın ilk eşinin ismi geçiyor. Bu durumda resmi kayıtlara göre siz, babanızın ilk eşinin çocuğu olarak görünüyorsunuz. Dolayısıyla babanızın ilk eşinin mirasçısı da sizsiniz. Problem olan nedir?
Annem vefaat ettiginde üvey annemden olmadıgımız için kardeşleri malları paylaşabilirler mi.
Sanırım burada
"Üvey annem vefat ettiğinde üvey annemden olmadığımız için kardeşleri malları paylaşabilirlermi demişsiniz."
Üvey annenizin vasiyetide var. O güzel dursun.
Akıl sağlığı yerindedir raporu aldırdıktan sonra Satış yapma ve şayet allah gecinden versin vefat ederse miras paylaşımı nasıl olur ona bir bakarız.
İlk önce merak ettiğimiz
1. üvey annenizin üstüne kayıtlı mallar tapulumu , yani ona ait olduğuna dair belgeler varmı ve bunlar neler ?
2. Üvey annenizin kardeşleri kaç kişi , kız ve erkek ve bunlar evlimi yaşları kaç ?
3. "nüfüs kayıtlarına ise 1.ci eşinden oldu gösterip üvey annemize yani 1.ci eşinin üstüne kayıt ettirmiş" diyorsunuz yani vukuatlı nüfus örneği çıktığında resmi olarak oğlu veya kızları siz gözüküyorsunuz. Olaya siz tabi ruhen üvey diyorsunuz ama resmi olarak oğlu ve kızı sizsiniz. Bu kısım doğrumudur ?
Vukuatlı nüfus cüzdan örneği çıktığında oğlu veya kızı olarak siz gözüküyormusunuz ?
Bu arada üveyde olsa davranış olarak öz anne gözü ile bakmanız tavsiye edilir. Bak kadıncağız size mallarını vermek istiyor ve sizi seviyor , hayat şartları yüzünden sağlık problemleri yüzünden olmamış kızı ve oğlu , oda isterdi kendisinden doğma kızı ve oğlu olsun , fakat sizi öz oğlu ve kızı gibi görüyor. Bence ruhende üzmemenizi nacizane tavsiye ederim ve öz anneniz gibi bakmanızı ilgilenmenizi tavsiye ederim.
Bunları bir cevaplarsanız gerisini getirebiliriz.