20 yıldır alınan maaş hakmı sizce
slm arkadaslar bir yakınım(bayan)bundan 20 yıl evvel ssk lı çalışan eşi öldü ve yakınıma ssk dan aylık maaş bağlandı ve hemen ardından bu yakınım evlendi şimdi duyduğuma göre eski eşinden olan maaşı kesilmesin diye resmi nikah yapmamışlar dolayısıyla eski ölen eşin maaşını yeni eşi ile 19 yıldır bizim uyanık çatır çatır alırmış bu sizce hakmı haksızlıkmı haksızlıksa bu haksızlığa nasıl dur diyebilirim bana yol gösteren bir hukukcu veya bu konularla alakası bilgisi olan bir arkadas lütfen yardım edip bilgilendirsinki bende bu haksızlığa bir dur diyeyim ölen rahmetli akrabam idi o akrabamın maaşını yeni eşi ile yemelerini ben hazmedemedim bence bu maaş hakkı olanın dır o yakınım evlenmiş ve o hakkı kaybetmiştir ancak işin uyanıklık yoluna kaçarak resmi nikah yapmamıştır bu benim fikrim yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: 20 yıldır alınan maaş hakmı sizce
Durumu, söz konusu şahısların kimlik bilgilerini de belirterek Sosyal Güvenlik Kurumuna şikayet edebilirsiniz.
ssk yı telefon ile aradık ya biz anlatamadık yada onlar anlamadılar yukarıda anlattığım gibi bayan 20 yıldır ölen eşin maaşını alıyor ve 19 yıllık yeni eşiyle imam nikahıyla çatır çatır yiyor lütfen bilgisi olan yanıtlasın bu suçmudur hakmıdır hak ise afiyet olsun suç ise napmamız lazım ?????
Haksız kazançtır.Sosyal güvenlik kurumuna yada savcılığa bildirebilirsin.19 yıldır adlığı maaşı faiziyle devlete öder.Örnekleri daha önce olmuş bir olay.
cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaslar anlaşılan savcılığa bildireceğiz saygılar