Babama manevi tazminat davası açabilir miyim?
merhaba 21 yaşındayım üniversite öğrencisiyim annemle babam boşandılar babam annemi tehdit etti vs. annem nafaka isteyemedi şu anda ne zaman isterse o zaman bize para veriyor hiçbir gelirimiz yok bunların hepsi bir kenara annemle babam olacak kişinin boşanma sebebi benimle aynı yaşta bir kadınla beraber olması ve bunu 4 yıldır sürdürmesi bu olay gerçekten bizi ayakaltı etti insanların yüzüne bakamaz hale geldim ve psikolojim bozuldu bu durumda babama yüklü bir tazminat davası açabilir miyim kendisinin resmi hiç bir malı yok 1 araba dışında ancak kredi kartı ödemeleri vs. aylık 3-4 bin tl yi buluyor.tazminat talep edebilir miyim?edersem ne kadar talep edebilirim?
Cevap: babama manevi tazminat davası açabilir miyim?
Anneniz için şartları varsa yoksulluk kendiniz için babanızdan yardım nafakası davası açabilirsiniz,manevi taz kazanmanız pek mümkün olmıyabilir
peki yoksulluk nafakası ne kadar sürede bağlanır ve dediğim gibi resmi kayıt olarak mal sahibi değil ne kadar nafaka alabiliriz?
karar mekanizması ben değilim,aile mah.sine kendiniz içiin yardım anneniz için yoksulluk nafakası açabilirsiniz ve babanızın gelirine göre karar verir , dava açacagınız miktarı siz belirliyeceksiniz hakim taleble bağlılık ilkesi geregi ona veya daha aşagısına karar verecek
Anne ve babanız ne zaman boşandılar. Boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 yıl veya daha fazla geçmişse anneniz nafaka davası açamaz.
Medeni Kanun MADDE 178.- Evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden doğan dava hakları, boşanma hükmünün kesinleşmesinin üzerinden bir yıl geçmekle zamanaşımına uğrar.
Ancak siz, öğreniminiz devam ettiği sürece babanıza yardım nafakası davası açabilirsiniz.
annem açamayacak o zaman peki kardeşlerim ve benim dava sonucum ne zaman açıklanır? çok çok zor durumdayız
Alıntı:
muyasa rumuzlu üyeden alıntı
annem açamayacak o zaman peki kardeşlerim ve benim dava sonucum ne zaman açıklanır? çok çok zor durumdayız
Anlaşılan o ki babanızın bir hatasını yakalamışsınız ve hazır yakalamışken gırtlağına çöküp neyi var neyi yoksa elinden alma derdine düşmüşsünüz. Başta okurken hayata tutunmaya çalışan ancak babasının hatası nednei ile başı önde yaşamakta olan bir genç gördüm.. Ama şu yazdıklarınızdan bunu gelir kaynağı haline getiren birisi var gibi. Babanızdan alacağınız o yüklüce tazminat başınızı göğe erdirecekmi çok merak ettim.
Haklı olabilirsiniz ancak hak ararkende şart olan EDEP..
Geçmiş olsun..
Evet yüzüm yerde yüzümü yerden kaldırak için eğitimimi tamamlamam lazım onun için de para lazım bilmem farkında mısınız? yüklüce tazminat olsa başımı şöyle göğe erdirir alır parayı mis gibi okulumu bitirir ileride karşısına dikilirim ayrıca babanızın hatası olarak tanımladığınız şey bir adamın kızı yaşında bir adamla birlikte olması mı? evet bence de mahkeme edep arayacak ve bizi haklı bulacak!
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşılan o ki babanızın bir hatasını yakalamışsınız ve hazır yakalamışken gırtlağına çöküp neyi var neyi yoksa elinden alma derdine düşmüşsünüz. Başta okurken hayata tutunmaya çalışan ancak babasının hatası nednei ile başı önde yaşamakta olan bir genç gördüm.. Ama şu yazdıklarınızdan bunu gelir kaynağı haline getiren birisi var gibi. Babanızdan alacağınız o yüklüce tazminat başınızı göğe erdirecekmi çok merak ettim.
Haklı olabilirsiniz ancak hak ararkende şart olan EDEP..
Geçmiş olsun..
Babanız olacak (!) kişiden tazminat alamazsınız. Alsanız alsanız nafaka talep edersiniz. Bunun için nafaka davası açmanız gerekir. Nafaka miktarı babanız olacak (!) kişinin ekonomik ve sosyal durum araştırması sonucu ortaya çıkacak durumuna göre belirlenecektir.
Babanız annenizden boşanmış durumda kimle ne yaşadığı hiç kimseyi ilgilendirmez. Hukuken bağını kopartmış. Sizinle olan ilişkisi ise sizin aranızda ve sizin yaklaşımınıza bağlı. Onur gurur tamam ama mis (!) gibi okulu bitirmek için adam yerine koymadığınız (babanız olacak) adamın parasına ihtiyacınız var. Ne için; eğitimi bitirip karşına dikilmek için. Hırsınız ve öfkenizle hareket ediyorsunuz.
Söylemleriniz tam bir öfke ve kin yumağı. Babanızın davası annenizle imiş. Ve hukuken bitirmiş. Onlar karı koca olmaktan boşandılar. Anne - baba olmaktan değil. O nednele annenizin kavgasını siz sırtlanmayın. (sırtlandınız demiyorum yanlış anlaşılma olmasın)
Mahkeme sizin talebinizi alacak ve eğitiminiz için gerekli olan ve babanızdan alınabilecek en yüksek nafakayı bağlayacaktır. Mahkeme sizin babanızın yaşama biçimini ve kimle yaşadığını sorgulamaz.